FHKC, Gazze direnişini kutladı

Gazze ile İsrail arasında imzalanan ateşkes anlaşması üzerine bir açıklama yayımlayan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Gazze halkını ve direnişi kutladı. FHKC, direnişin savaş meydanındaki rolüne ve halk ile direniş arasındaki uyuma dikkat çekti.

(soL - Dış Haberler) Filistinli direniş örgütü Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Gazze ile İsrail arasında imzalanan anlaşmadan osnra bir açıklama yayımladı.

FHKC, Filistin halkını, kararlı direniş örgütlerini ve İsrail'in saldırganlığına karşı cesaretle ve kahramanca savaşan direniş savaşçılarını kutlarken, işgalci İsrail'in Filistin ulusal kurtuluş mücadelesinin değerlerini yok etme amacına bu savaşçılar sayesinde ulaşamadığı vurgulandı.

"İşgalcinin büyük saldırısına, binalarını ve kurumlarını yok etmesine, binlerce insanımızı öldürmesine ve yaralamasına, yüz binlerce insanımızı göç etmeye zorlamasına rağmen Direniş hiç duraksamadan halkın onurunu korumuş ve savunmuştur" diyen FHKC, bu başarıların kazanılmasında direnişin savaş meydanındaki rolüne ve halkla olan uyumuna dikkat çekti.

Bu birliğin sağlamlaştırılması ve geliştirilmesi için çağrı yapan FHKC, örgütsel gerilimlerin ötesinde gerçek bir ulusal birliği başarmak için buna ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Örgüt, birleşik heyete ve direnişe tam bağlılık önerirken, İsrail'in ateşkes koşullarından kaçmasına da izin vermemek gerektiğini kaydetti.

FHKC, "Halkımızın ölümsüz şehitlerine selam Filistin için, vatanımız için zafere kadar bayrağı taşıyacak olan kararlı ve dirençli halkımıza selam" diyerek açıklamayı sonlandırdı.