Dünya Barış Konseyi'nden Filistin açıklaması

Dünya Barış Konseyi, bir açıklama yayımlayarak İsrail'in Gazze saldırısını kınadı.

(soL - Haber Merkezi) İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısı 4. gününü doldurmak üzereyken, Dünya Barış Konseyi (WPC) bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, İsrail'in saldırısında çoğunluğu sivil 100'ün üzerinde Filistinlinin katledildiğine dikkat çekilirken, bağımsızl devletleri için mücadele eden insanlara yönelik "kolektif cezalandırma" kınandı. WPC, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere yönelik tehdit ve gözaltıları da protesto etti.

İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki işgalci konumunu ve Filistinlilerin evlerini yok etmesini AB ve ABD'nin desteğiyle yaptığına dikkat çeken WPC, bu üçlünün Filistinlilerin yavaş yavaş soykırıma uğratılmasında suç ortağı olduğunu vurguladı.

WPC, Filistin halkının işgal altındaki bölgelerdeki direnişini desteklediğini ilan ederken, İsrail ordusunun tüm saldırıları durdurmasını talep etti. Konsey, bölgeye barış ve istikrar gelmesinni tek yolunun 1967 sınırlarında ve başkenti doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması olduğunu söyledi.

Filistin halkını bölmek için gösterilen çabaları da kınayan WPC, İsrail hapishanelerindeki tüm siyasi tutsakların serbest bırakılması ve Birleşmiş Milletler'in 194 No'lu kararındaki Filistinlilerin geri dönüş hakkının sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

Tüm Konsey üyelerine İsrail saldırganlığna karşı Filistin'e destek olmaya çağıran WPC'nin açıklaması, "Filistin halkına yönelik katliam derhal son bulmalı!" çağrısıyla sona erdi.