Birleşik Kıbrıs Partisi: Bölgemizde yeni savaşlar istemiyoruz

Birleşik Kıbrıs Partisi Ortadoğu'da devam eden emperyalist müdahalelere karşı bir açıklama yayımladı. Açıklamada “BKP, emperyalist saldırganlık karşısında Suriye, İran ve diğer bölge ülkelerinin bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edecektir” denildi.

Birleşik Kıbrıs Partisi, Ortadoğu’da meydana gelecek yeni bir sıcak savaşın bölge halkları kadar Kıbrıs içinde büyük bir yıkım getireceğini belirterek, bölgede yeni bir savaşa karşı olduğunu vurguladı.

Birleşik Kıbrıs Partisi Dışişleri Sekreteri Salih Rüştü Sonüstün, yaptığı yazılı açıklamda, emperyalizmin Irak, Afganistan ve Libya’da demokrasi ve özgürlük taşıma adı altında katliamlar gerçekleştirdiğini ve söz konusu ülkelerin kesintisiz bir şekilde süren iç savaşlara mahkûm edildiğini belirterek, Suriye’ye doğrudan saldırılamadığını, ancak paralı askerler ve El-Kaide gibi terör örgütleri aracılığı ile ilan edilmemiş bir savaş yürütüldüğünü vurguladı.

Anglo-Amerikan emperyalizminin ve Siyonist İsrail devletinin esas hedefinde İran’ın olduğunun altını çizen Sonüstün, “Suriye’deki çatışmaların derinleşmesi ve Iran’a yönelik olası bir askeri saldırı bölgesel bir savaşı tetikleyecektir. Ortadoğu’da sonuçları insanlık için çok ağır olacak büyük bir savaşın yaşanması olasıdır. Böylesi bir savaşta nükleer silahların kullanılabilme ihtimali düşünüldüğünde ve ülkemizdeki İngiliz üslerinin böylesi bir savaş için kullanılacağı göz önünde bulundurulduğunda, şüphesiz Kıbrıs tüm bölge halkları gibi büyük bir tehditle karşı karşıyadır” dedi.

Bölgemizde sözde güvenlik ve barışı sağlamak için ve sözde teröre karşı yapılan emperyalist savaşların esas nedeninin kapitalizmin daha fazla kâr için doymak bilmeyen açlığı, yayılmacılık, toprak talebi, pazarların ve zengin kaynakların kontrolü ve saldırılarına karşı direnenleri yerle bir etme çabası olduğunun altını çizen BKP Dışişleri Sekreteri Salih Rüştü Sonüstün, “BKP, emperyalist saldırganlık karşısında Suriye, İran ve diğer bölge ülkelerinin bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edecektir” dedi.

Tüm Askeri Üs ve Dinleme Tesisleri sökülüp atılmalı
Kıbrıs’ın emperyalistler için batmayan uçak gemisi ve dinleme üssü olarak kullanılması ve İngiliz üslerinin NATO saldırılarının sıçrama tahtasına dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sonüstün, tüm askeri üs ve tesislerin Kıbrıs’tan sökülüp atılması ve Kıbrıs’ın bağımsızlığı için mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.

(soL-Dış Haberler)