BEP: Biz ‘bir’iz

Belçika Emek Partisi (BEP) “Wij zijn één, nous sommes un” (biz ‘bir’iz) başlığıyla bir broşür çıkarttı.

Belçika’da oluşan toplumsal krizin ardından Belçika Emek Partisi en çok karşılaştıkları sorulara yanıt verdikleri, “Wij zijn één, nous sommes un” “biz ‘bir’iz” başlığıyla bir broşür çıkarttı. Broşürde öne çıkan başlıklar sosyal güvence, vergiler ve Brüksel olurken, broşürde ele alınan dosya ana hatlarıyla parti programının da toplumsal krize nasıl baktığını özetlemiş oluyor.

BEP genel başkanı Peter Mertens “Bizim gibi sol partilere dair sosyo-ekonomik konularda etkin olmadığımız gibi bir düşünce var” dedi. Mertens “Bu doğru değildir. Belçika’daki partiler arasında son ulusal parti biziz, bundan dolayı tartışmalara daha çok katkı koyabiliyoruz. Biz ‘bir’iz broşüründe BEP’in üniter, ulusal ve iki dilli bir parti olarak kalacağını da okumak mümkün. 70’lerden itibaren diğer geleneksel partilerde tam tersi görülmüştür” diye konuştu.

Oldukça karışık olguları en geniş kitleye ulaştırmak için emek harcayan BEP adına açıklama yapan Mertens kitlelerin biliçsizliğinin özellikle böyle güncel konularda sadece milliyetçiliği besleyeceğini belirtti ve “bundan dolayı sorular ve cevaplardan oluşan bir broşür hazırladık” dedi.

Broşür mevcut krizde tarafların bu krize katkılarını ve bakışını değerlendirerek başlıyor, toplamda 5 başlıktan oluşan broşürün diğer başlıkları ise şöyle: ‘Soyal güvencenin ve vergilerin bölünmesi’, ‘Flaman ve Valon klişelerinin ötesi’, ‘Brüksel, başkent’ ve son olarak ‘bölünme için bir alternatif’ başlığını kapsıyor.

(soL - Belçika)