Amsterdam ve Barselona'da Soma için eylem

Amsterdam ve Barselona'da Soma'da yaşamını yitiren madencileri anmak amacıyla birer eylem gerçekleştirildi.

Soma'da meydana gelen maden faciasında ölenleri anmak ve katliamı protesto etmek amacıyla Amsterdam ve Barselona'da eylemler düzenledi.

Amsterdam'da göçmen örgütlerinin çağrısıyla Museumplein'de bir araya gelenler yaşamını yitiren madenciler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardan üç dilde konuşmalar yapılırken, anma etkinliği kısa bir müzik dinletisi ve tiyatro gösterisinin ardından sona erdi.

Anma etkinlğinde sık sık, "Madencilerin katili Erdoğan" sloganları atıldı. Eylemin ardından ise Hollanda Gezi Dayanışması alanda bir forum düzenledi.

Barselona'da da Soma'da yaşamını yitirenler için bir eylem düzenledi. Ceviz Ağacı İnisiyatifi'nin çağrısıyla Cuma günü bir araya gelenlere Katalan Halklarının Komünist Partisi (PCPC), Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Corrent Roig ve çeşitli mahalle meclisleri destek verdi. T.C Barselona Başkonsolosluğu önünde yapılan eylemde PCPC genel sekreteri ve Corrent Roig temsilcisi de birer konuşma yaptı. Kaybettiğimiz tüm madenciler için, yapılan saygı duruşunun ardından katılımcılar ellerindeki karanfilleri ve kömürleri Türkiye Konsolosluğu'nun kapısına bıraktılar.