Almanya'da mültecilere destek eylemi

Almanya'da mültecilerin ve sığınmacıların daha iyi koşullarda yaşamaları ve bu kesimlere dönük insanlık dışı yasaların kaldırılması için bir yürüyüş düzenlendi.

Almanya’daki mülteci ve sığınmacıların daha iyi koşullarda yaşamaları ve insanlık dışı yasaların kaldırılması amacıyla Berlin’de merkezi bir yürüyüş düzenlendi. Farklı şehirlerden gelen mültecilerle birlikte Alman Komünist Partisi (DKP), Sol Parti (Die Linke), antifaşist hareket ve göçmen örgütleri de yürüyüşü desteklediler. “Mülteci Devrimi“ çağrısıyla yapılan yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

“İnsanlık dışı yasalara karşı savaşmak için bizimle el ele başkaldırmak için seni çağırıyoruz“ bildirisinde sınırdışı edilmenin son bulması, zorunlu ikametin kaldırılması ve mültecilerin toplumdan izole yaşamalarına kaynaklık eden mülteci kamplarının kapatılması talepleri dile getirildi.

Eylemciler 26 Şubat- 20 Mart tarihleri arası Almanya’nın farklı şehirlerinde 20’nin üzerinde mülteci kampını ziyaret ederek üç hafta boyunca mültecileri bilgilendirdiler ve 23 Mart'ta Berlin'de düzenlenen eyleminin duyuru çalışmasını yürüttüler.

Mart 2012’de mülteciler zorunlu ikamet yasasına karşı Würzburg’dan Berlin’e bir yürüyüş başlatmış, yabancıların yoğun yaşadığı Kreuzberg ilçesinde “Mülteci Protesto Kampı” kurmuşlardı. Sonrasında Alman parlamentosuna gerçekleştirilen yürüyüşle son yirmi yılda Avrupa Birliği sınırlarında yaşanan mülteci ölümleri ve AB’nin insan hakları konusundaki ikiyüzlülüğü binlerce insanın katılımıyla protesto edilmişti.

Bir yıldır sokaklarda direnen eylemcilere çevre halkı sahip çıkıyor. Farklı ülkelerden sosyalistler ve devrimciler de kampı ziyaret ederek mültecilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunuyorlar.

(soL- Berlin)