5. Üçlü Barış Zirvesi: Emperyalist savaşa ve saldırganlığa geçit yok

Bölgenin önemli üç barış örgütünün, gerek bölgesel gelişmeler gerekse karşılıklı konularda görüş birliğine varmak ve ortak siyasi pozisyonlar almak amacıyla 2010 yılından bu yana düzenlemekte oldukları üçlü toplantının beşincisi bu yıl Barış Derneği’nin ev sahipliğinde İzmir’de gerçekleştirilecek.

Her biri aynı zamanda Dünya Barış Konseyi üyesi olan Kıbrıs Barış Konseyi, Barış Derneği ve Uluslararası Detant ve Barış için Yunan Komitesi, Dünya Barış Konseyi temsilcilerinin de katılımıyla 11-12 Ekim’de İzmir’de buluşuyor.

İlki Mayıs 2010’da Midilli’de yapılan üçlü toplantılar, üç örgütün bölgedeki gelişmelere dair görüş alış verişinde bulundukları ve kardeş barış örgütleri olarak siyasi pozisyonlarını ortaklaştırdıkları bir zemin olarak işlev görüyor.

Bu yıl İzmir’de yapılacak olan beşinci toplantı, bölgede birbiri ardına çok önemli bir dizi gelişmenin yaşanmakta olduğu bir dönemde gerçekleştirilecek. Suriye’ye yönelik emperyalist saldırının mevcut durumu, Filistin’e yönelik İsrail saldırıları, Kıbrıs’ın bölünmüşlüğü, bölgede yükselmekte olan dinci gericilik ve bunun bölgeye yönelik yeni emperyalist müdahalelere zemin hazırlamakta olan yeni biçimleri, AKP hükümetinin bölge halklarına yönelik işlemeye devam etmekte olduğu suçlar ve tüm bu başlıklarda ortak mücadele imkânları ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Üçlü toplantı kapsamında, 12 Ekim Pazar günü Fuar İzmir Sanat Salonu’nda 13.30’te başlayacak bir barış konferansı ve takiben Yunanlı müzisyenlerin de sahne alacağı bir barış konseri düzenlenecek. Saat 17.00’de son bulacak konserin ardından, Fuar’ın Lozan Kapısı’ndan başlayıp Alsancak’ta yapılacak bir basın açıklamasıyla son bulacak bir barış yürüyüşü de gerçekleştirilecek.

Üçlü toplantıya Barış Derneği’nin temsilen, dernek başkanı Zuhal Okuyan ile yönetim kurulu üyeleri Aydemir Güler, Cüneyt Göktürk ve aynı zamanda derneğin İzmir şubesinin başkanı olan Burhan Aksakal katılacak.