Zara işçileri isyanını etikete taşıdı: #BravoİşçileriİçinAdalet

Dünyanın en zengin dördüncü insanı olan Zara'nın sahibi, işçilerin maaşlarını ve tazminatlarını ödemedi. İşçiler bunun üzerine Zara ürünlerine "Alacağınız ürünü ben yaptım ama paramı alamadım" etiketleri bastı.

İşçilerin emeğiyle zenginleşen ve dünyanın en zengin 4. kişisi olarak bilinen Zara'nın sahibi Amancio Ortega, işçiler tarafından dikkat çeken bir eylemle protesto edildi.

İşçiler fabrikanın bir gecede boşaltılıp sahibinin kaçması üzerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Ürünlere etiket yapıştırdı:

"Alacağınız ürünü ben yaptım. Ama paramı alamadım. Biz aldığınız ürünü üreten, Bravo fabrikasının işçileriyiz. Yıllarca Zara için üretim yaptık. Son üç aylık maaşlarımızı ve kıdem tazminatımızı almadan fabrika bir gecede kapandı. Lütfen Zara'ya söyleyin paramızı ödesin. İmza kampanyamıza change.org adresi üzerinden imza atarak ödemelerimizin yapılması konusunda bize destek olabilirsiniz. Ya da bu etiketin fotoğrafını çekerek #BravoİşçileriİçinAdalet hashtagi ile sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Biz Temiz Giysi Kampanyası olarak Zara, Next ve Mango’nun derhal işçilerin sesine kulak vererek alacakları ödemelerini talep ediyoruz.”