Yol-iş üyesi işçiler Ankara’da

Kadro almaya hak kazanan Yol-İş sendikasına üye işçiler Ankara’daki Türk-İş Genel Merkezindeydi. Burada birtakım görüşmeler yaptıktan sonra ayrılan işçiler, mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Aykut Denizhan

Yargıtay’ın verdiği karara göre, asıl işi yaptıkları kesinleşmesine karşın kadroları verilmeyen taşeron karayolları işçileri, üyesi oldukları Yol-İş Sendikası’nın bağlı olduğu Türk-İş Konfederasyonu binasında oturma eylemi yaptı. Yaklaşık kırk dört aydır uygulamaya geçirilmemiş hakların iadesi talebini ileten işçiler, hükümet ve sendikanın kendilerini ciddiye almadıklarını, bu sebeple eylemi başlattıklarını ifade etti. Oturma eylemlerinin ardından kendileri ile Yol- İş Sendikası Bursa, İstanbul ve Mersin Şube Başkanları görüştü. Bu görüşmenin ardından Yol-İş Sendikası Genel Merkezinde yönetim kurulunun katılımlarıyla ile toplantı gerçekleştirildi. Toplantının ana gündemini taşeron işçilerin talepleri oluştururken, işçiler ilgili bakanlıklarca verilen tarihlerin geciktiğini ifade etti.

HESAP MERCİİ SİYASİ İRADE
Yol-İş Sendikası  Genel Başkan Yardımcısı İsmet Tan, işçilerden bu noktada anlayış beklediklerini, 8761 adet taşeron işçi ile ayrı ayrı ilgilendiklerini belirtti. Yol-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bekir Avcı ise yaklaşık iki buçuk aydır Maliye, Ulaştırma ve Çalışma Bakanlıkları ile toplantı aldıklarını ancak müsteşarın gerekli brifingi ulaştırmadığını ve sürecin burada koptuğunu ifade etti.  Avcı “4 Yıl içerisinde verilen hiçbir söz hayata geçirilmedi. Asıl hesap sorulacak merci siyasi iradedir, Hepimiz bu konuya ilişkin son dakikalarımızı yaşıyoruz” dedi. Yarın sabah saat 10’da iki gün sürecek Başkanlar Kurulu Toplantısı’nın yapılacağını belirten Avcı, “Burada beklemenin bir anlamı yok” dedi.

'KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK'
İşçiler arasından sözü alan Haydar Ak, durumun kendi içerisinde çelişkiler barındırdığını belirterek “Bizler açlık sınırının altında yaşayan insanlarız. Artık basın açıklaması değil, eylemlilik istiyoruz. Genel grevse gidilsin. Biz her şeye varız, kaybedecek bir şeyimiz kalmadı” dedi.

Taşeron işçiler hafta başına kadar Ankara’da kalacaklarını belirtirken, Başkanlar Kurulu toplantısından çıkacak karara göre eylemliliklerini sürdüreceklerini ifade etti.