Yine bir Katar haberi: Bu kez PTT...

Telekom, Digitürk, Finansbank'ı alan Katarlılar geçtiğimiz günlerde Pegasus ve Hürriyet'i de satın alacak iddiasıyla gündeme gelmişti. Son olarak PTT ile Katar Post arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye'de birçok kurumu satın alan Katarlı patronlar bu kez PTT ile işbirliği anlaşmasıyla gündeme geldi.

Telekom, Digitürk ve Finansbank'ı satın alan Katarlı patronların adı son olarak Hürriyet ve Pegasus'u satın alacağı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Bu habelerin ardından şimdi de Katar Post ile PTT arasında bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Katar Post Genel Müdürü Muhammed Faleh Naimi, anlaşma sonrasında yaptığı açıklamada, e-Ticaret Sözleşmesi için kurdukları internet sitesi üzerinden müşterilerinin uluslararası alışveriş yapabileceklerini, bu ürünlerin PTT tarafından taşınacağını açıkladı.

Naimi, "Bu anlaşma bizim için büyük değişim. İki kurum arasındaki ilişkilerin başlangıcı olan bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

EXPO'YA TÜRK ŞİRKETLER AKINI

Öte yandan Katar'da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası öncesi de Türk şirketlerin büyük bir kısmı adeta Katar'a akın etmiş durumda. "Expo Turkey by Qatar Fuarı"na tam 154 Türk firması katılırken, Fuarın organizatörü Medyacity Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, Türk şirketlerin Katar’da 12.5-13 milyar dolarlık taahhüt işlerini tamamladığını, 7.5 milyar dolarlık taahhüt işinin de devam ettiğini söyledi. Katar’ın Türkiye'de sanayi alanındaki en büyük yatırımının Katar Silahlı Kuvvetleri ile BMC'nin ortaklığı olduğunu belirten Hakan Kurt, “Yine Digitürk Grubu Katarlı Bein medyanın elinde. Finans sektöründe Commercial Bank A Bank’ı, Katar devlet bankası QNB Finansbank’ı satın aldı. Önümüzdeki dönemde sanayiye ağırlık verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu. 

ANKAS'I DA DEVRALDILAR

Dünya gazetesinden  Kerim Ülker'in köşe yazısında verdiği bilgiye göre, Katar'ın en önemli inşaat şirketlerinden Hamad Bin Khalid (HBK) Contracting, Ankaralı Ankas ile işbirliği kararı aldı. Resmi başvurular için masaya oturan taraflar hisse alımı için gereken onayları bekliyor. İnşaat, alt yapı, üst yapı ve mühendislik alanlarında hizmet veren Ankas, sulama yapıları, tüneller, sulama kanalları, kanalizasyon hatları, şehir atık su arıtma merkezleri, ana dağıtım hatları ve sistemleri, istinat yapıları ile toprak arazi ıslahı gibi işlere imza atmış bir şirket.