Yeni kararname geliyor: AKP müteahhitleri böyle kurtaracak

AKP hükümeti öncelikle müteahhitler olmak üzere kamuyla iş yapan sermayeyi zarardan kurtaracak bir kararname hazırlığında. Buna göre kur farkından dolayı artan maliyet hesabı yeniden yapılacak, devletten iş alan patronların zararı engellenecek.

Haber Merkezi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Meclis Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Tasfiye kararnamesinin önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini belirterek “Sorunlarınızı biliyoruz. Konuyu Cumhurbaşkanımıza kadar ilettik. Taahhüt sektörü için tasfiye kararnamesi çıkaracağız” dedi.

Düzenleme sayesinde devlete iş yapan sermaye grupları ya fazladan para almayı kabul edip işi bitirecekler ya da hiçbir ceza ödemeden işi bırakacaklar.

Bakan Turhan yapıalcak düzenlemeyle patronlara 3 seçenek sunulacağını belirterek şöyle konuştu: "Fiyatı yükselen ve dövizle alınan malzemelerle ilgili fiyat farkı hesap sistemi getirilecek. Bunların sözleşmelerimizde bir kararnameyle taraflara, sözleşmenin idare tarafı olarak alternatifli öneriler getireceğiz. Ya tasfiye et ya devret ya da bu kurallara göre fiyat farkını kabul et."