Yeni Ekonomi Programı'yla ilgili TÜSİAD'dan açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bugün açıklanan Yeni Ekonomi Programı, sermaye sınıfı temsilcileri tarafından övülürken; patronları kulübü TÜSİAD'dan da bir açıklama geldi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, 'Bu programın başarısı doğrultusunda seferber olacağız' dedi.

Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından bugün açıklanan Yeni Ekonomik Programı, sermaye sınıfı temsilcileri tarafından övülürken; patronları kulübü TÜSİAD'dan da bir açıklama geldi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, 'Bu programın başarısı doğrultusunda seferber olacağız' dedi. 

TÜSİAD: YENİ PROGRAM GERÇEKÇİ HEDEFLER İÇERİYOR

Erol Bilecik'in açıklaması şöyle: 

"Bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Program gerçekçi hedefler içermektedir. Özellikle ciddi tasarruf tedbirleri, mali disiplinin devamı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele, vergi politikaları, yüksek katma değerli üretimin desteklenmesi ve cari açığın azaltılması yönündeki kararlılığı memnuniyetle karşılıyoruz. Programın uygulanmasının yakından takibinin yapılmasını ve somut sonuçlara hızla ulaşılmasını temenni ediyoruz.

Programda da bahsi geçtiği üzere, önümüzdeki dönemin önceliği, finansal sistemimizin istikrarının teminidir. Bankalarımızın sağlıklı yapısının korunması için yeniden yapılandırma mekanizmaları dahil olmak üzere, tüm gerekli tedbirlerin alınması önem kazanmıştır. Reel sektörün üretim, istihdam ve büyümeye katkısının devamı için güçlü bir finansal sistemin devamlılığı elzemdir.

Ayrıca eşzamanlı olarak:

  • Mevcut sıkı para politikası ve enflasyon ile mücadelenin devamı,
  • Sorunlara özellikle serbest piyasa ekonomisi çerçevesinde yaklaşılması,
  • Yatırım ortamı için de önemli olan hukuk devleti ve özgürlüklerin en ileri demokrasiler düzeyinde geliştirilmesi,
  • Ve Avrupa Birliği ile entegrasyon sürecinde Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile ilerlenmesi son derece önemlidir.

İş dünyası olarak bu hedefler ve Yeni Ekonomik Program’ın başarısı doğrultusunda seferber olmaya devam edeceğiz."