VİDEO | İşten atılan işçiler Kibar Holding önünde: 'Posco Assan'da dram yaşanıyor'

Güney Koreli Posco grubu ve Kibar Holding ortaklığındaki Posco Assan fabrikasından sendikal örgütlenme sebebiyle işten çıkartılan işçiler, Zorlu Center’daki Kibar Holding önünde basın açıklaması yaptı.

Caner Şimşek

Posco Assan fabrikasında Birleşik Metal İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle hukuksuzca çıkartılan 80 işçi, fabrikanın yerli ortağı olan  Kibar Holding’in önünde basın açıklaması yaptı.

Polis tarafından Zorlu Center içerisine girmelerine izin verilmeyen işçiler “İşçilere değil, zenginlere barikat”, “Posco’ya sendika girecek başka yolu yok”, “Atılan işçiler geri alınsın” sloganlarını atarak hazırlamış oldukları “Kibar Holding işçilerin sendika hakkına saygı gösterin” yazılı siyah çelengi AVM girişine bıraktı.

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu basın açıklamasında, “Sizler onlarca yıldır İşçilerin emeği üzerinde holdingleştiniz ve bugün Türkiye’nin ilk 10 zengini içine girdiniz. En büyük alüminyum üreticisi olan Assan nasıl oluyor da kısa süre içerisinde büyüyebildiniz? Bunların sarı sendikaya bile tahammülleri yok. Fabrikalarda işçiler insan yerine konulmuyor. Yıllardır fabrikada emek veren insanlar asgari ücretle çalıştırılıyorlar. Orası demir çelik fabrikası ve orada insanlar her an iş kazayla karşı karşıya. Ey Ali Kibar, fabrikada iş kazaları saklanıyor. Bir takım özel hastanelerde iş kazası raporu tutmaları engelleniyor. Posco Assan’da bir dram yaşanıyor. Siz o insanların alın teriyle Türkiye’nin en zengin holdingi oldunuz. İşçiler yemek yemeğe dahi gidemiyorlar; yemekleri tezgâhların başına geldiği oluyor. Tezgâhlarda hastalanan insanları revire götürmüyorlar, sağlıkçıyı tezgâhın başına getirdikleri oluyor. Geçen gün bir işçi, milletvekiline ‘İşten çıktığımı aileme söyleyemiyorum. Evde sorun yaşanmasın ailem, çocuğum üzülmesin diye sabah işe gider gibi çıkıyorum akşam işten gelir gibi dönüyorum’ diyor. Ey Ali Kibar, hiç mi vicdanınız yok sizin? Bu kadar para yetmiyor mu size? Gözünüzü toprak doyursun sizin” dedi.

Serdaroğlu’nun Pazartesi günü Kocaeli AKP il binasının önünde olacaklarını duyurduğu basın açıklamasına Nakliyat İş Sendikasından temsilciler de dayanışma gösterdiler.