VİDEO | Eren Enerji işçileri ayakta: Susmayacağız

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki Eren Enerji şirketinden sendikal faaliyetleri nedeniyle atılan işçiler dün akşam saatlerinde bir eylem yaparak, "Atılan işçiler geri alınsın" sloganı attı.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren Eren Enerji şirketinden sendikal örgütlenme çalışmaları nedeniyle atılan işçiler için dün akşam saatlerinde Madenci Anıtı'nda bir eylem yaptı. 

Zonguldak Demokrasi Platformu'nun da katılarak destek verdiği eylemde "Atılan işçiler geri alınsın" sloganı atıldı. Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri anıt önünde, Eren Enerji işçilerini sendikalı şekilde tekrar işe alınana kadar yalnız bırakmayacaklarını söylediler.

Yapılan açıklamada, “Direnen işçilerin haklı talepleri bizim de talebimizdir. Bizler Eren Enerji işçilerinin bu haklı taleplerin takipçisi olacağımızı, buradan Zonguldak maden işçileri ve emekçileri için çok önemli olan Madenci Anıtı'ndan ilan ediyoruz. Eren Enerji işçilerinin güvencesizliğe karşı açmış oldukları bayrak, hepimizin bayrağıdır. Eren Enerji İşçileri sendikalı bir şekilde iş başı yapana kadar da direnen işçileri yalnız bırakmayacağız" denildi.