VİDEO - AKP'nin 'taşeron' yalanı yatsıya kadar bile sürmedi!

AKP'nin taşeron işçilere yönelik vaatlerinin tamamının yalan olduğu kesinleşti. Dönemin Başbakanı Davutoğlu ile Çalışma Bakanı Soylu'nun TRT Haber'de yer alan taşeron işçilere "müjdeledikleri" vaatler yerine gelmezken tam tersine AKP hükümeti özel istihdam bürolarına (ÖİB) geçici iş ilişkisi kurma, yani “işçi kiralama” yetkisi veren yönetmeliği yayınladı.

Haber Merkezi

Özel istihdam bürolarına (ÖİB) geçici iş ilişkisi kurma, yani “işçi kiralama” yetkisi veren yönetmelik, 11 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Dün yürürlüğe giren ÖİB Yönetmeliği ile birlikte, ÖİB’ler aracılık faaliyetinin dışında işyerlerine işçi kiralayan “işçi simsarlığı” kurumları haline geldiler. 

DAVUTOĞLU VE SOYLU'NUN VAATLERİ YALAN OLDU

Oysa Ahmet Davutoğlu, başbakanlığı döneminde Meclis kürsüsünde şu sözleri söylemişti: "İster asıl iş olsun, ister yardımcı iş olsun. Dışarda kalan tek bir taşeron işçisi kalmayacak inşallah."

Dönemin Çalışma Bakanı Süleyman Soylu da aynı günlerde şöyle konuşmuştu: "Alt işverenlerde çalışanlar hususnda çalışmalarımız tamamlandı. BU arkadaşlarımızı (Taşeron işçileri) kamudaki istihdamla buluşturacağız."

Bu haberi TRT şöyle duyurmuştu: "Taşeron işçilerin kamu çalışanı olması için süreç başlayacak. Çalışan işçiler emekli olana kadar aynı işlerinde çalışmaya devam edebilecek."

Davutoğlu ve Soylu'nun taşeron işçilere vaatleriyle ilgili haber videosu şöyle: