Ülkeyi Körfez patronlarına açmaya hazırlanan AKP, faizsiz sigortacılık yasası çıkarıyor!

Türkiye'yi Körfez sermayesine açmaya hazırlanan AKP, bunun altyapısını da hazırladı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Faizsiz sigortacılık sisteminin yasal alt yapısını oluşturduk, yönetmeliği Başbakanlığa sevk ediyoruz. Yeni sistem yakında hayata geçecek. Bu sistem Körfez sermayesini ülkeye çekerek doğrudan sermaye girişini artıracak" dedi.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, faizsiz sigortacılık sisteminin altyapısını oluşturduklarını belirterek, "Buna ilişkin yönetmeliği Başbakanlığa sevk ediyoruz. Yeni sistem çok yakın zamanda hayata geçecek" dedi.

Şimşek, ortak risk paylaşımı ile dayanışma esaslarına dayanan ve dünyada "tekafül" olarak da bilinen katılım sigortacılığının, faiz ve katılım ilkeleri hassasiyeti nedeniyle geleneksel sigorta ürünlerine mesafeli yaklaşan vatandaşlar için alternatif bir model sunduğunu söyledi.

Katılım sigortacılığına ilişkin mevzuat çalışmalarının tamamladığını bildiren Şimşek, sistemin alt yapısını oluşturduklarını, buna ilişkin yönetmeliği de Başbakanlığa sevk edeceklerini kaydetti.

İNGİLTERE MODELİ İLE KÖRFEZ SERMAYESİ ÇEKİLECEK!

Şimşek, sistemin faiz hassasiyeti olan vatandaşlara hizmet vermenin yanı sıra Körfez sermayesini de ülkeye çekerek doğrudan sermaye girişini artıracağını bildirdi. Türkiye'de İngiltere modelinin esas alındığını anlatan Şimşek, modelin Türkiye için de bir fırsat olduğunu savundu.