Türkiye'den işsizlik manzaraları: Bin kişilik geçici iş için 5 bin başvuru

Zonguldak’ta bin kişinin istihdam edileceği geçici iş için, 5 bin 119 kişi başvurdu. 10 kişinin işe alınacağı Valilik yemekhanesine de 409 işsiz başvuru yaptı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, Belediye Başkanlıkları, Kaymakamlıklar, Milli Eğitim Müdürlükleri, İl Müftülüğü, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde çalıştırılmak üzere yapılacak bin kişilik geçici işe, 5 bin 119 kişi başvurdu.

Ülkedeki işsizliğin boyutlarını gözler önüne seren başvurularda, çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları gibi alanlarda çalışmak üzere 5 bin 119 kişi başvurdu. 

CHA'daki habere göre, asgari ücretle ve sigortalı çalıştırılacak işçilerin bazıları mülakat, bazıları ise kura çekilişi sonucu belirleniyor. 4 Temmuz itibariyle mülakat ve kura çekilişinde isimleri çıkacak adaylar, 6 Haziran-31 Aralık tarihleri arasında geçici olarak iş sahibi olacak. 

VALİLİK İÇİN 10 KİŞİLİK İŞE 409 KİŞİ BAŞVURDU
Zonguldak Valiliği yemekhanesinde mülakat sırasına giren işsiz gençler, geçici de olsa bir iş sahibi olmak için umut taşıdıklarını kaydetti.  Ramazan dolayısıyla "iş yok" denilerek lokantadaki işinden çıkarıldığını anlatan Uğur Uzun, iş sahibi olmayı umut ettiğini söyledi. 6 ay sonra askere gideceğini belirten işsiz Murat Dalkılıç ise "askere gitmeden önce geçici de olsa çalışmak istedim. Aileme destek olmak istiyorum" şeklinde konuştu.