Türkiye Komünist Gençliği işten atılan Ege Üniversitesi işçilerini yalnız bırakmıyor

Türkiye Komünist Gençliği (TKG), Ege Üniversitesinde sözleşmesi yenilenmeyeceği için işsiz kalacak olan emekçilere destek verdi. TKG'den yapılan açıklamada, tüm öğrenciler 17 Kasım Cuma günü yapılacak basın açıklamasına davet edildi.

Ege Üniversitesinin yemek, temizlik, büro ve benzeri hizmetleri satın aldığı İ.S.A.D-Haktok adlı taşeron şirket bünyesinde çalışan 57 işçinin sözleşmesi 2018 yılında yenilenmeyecek. Yakın bir tarihte işsiz kalacak olan Ege Üniversitesi işçileri, 17 Kasım Cuma günü 15.00'te Ege Üniversitesi yerleşkesi ana kapısında bir basın açıklaması düzenleyecek.

Türkiye Komünist Gençliği (TKG), işsizlik tehdidi altındaki emekçilere destek verdi. 

TKG imzasıyla yayımlanan açıklamada tüm öğrenciler, basın açıklamasına çağrıldı. 

İŞTE O AÇIKLAMA

"Ege Üniversitesi emekçileri yalnız değildir" başlıklı açıklamanın tamamı şöyle: 

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ekonomik gerekçeleri bahane ederek üniversiteye yemek, temizlik, büro ve benzeri hizmetler sunan DİSK Genel-İş üyesi 501 işçiden 57'sinin 2018 yılında sözleşmesinin yenilenmeyeceğini, böylece 57 işçinin işsiz kalacağını açıkladı. Aynı düzenlemeyle birlikte sözleşmesi yenilenen taşeron işçilerin bazılarının da ücretlerinin düşeceği belirtildi.

AKP’nin işçi düşmanı politikalarından beslenen, sırtını patronlara dayayan rektörlük üniversite arazisini AKP’li patronların rant alanı haline getiriyor, kar hırsıyla kampüsümüzü talan ediyor, okulun her bir parçasını piyasanın hizmetine sunmaya çalışırken, hesap vermesi gereken yerde “ticari sır” diyerek köşesine çekiliyor. Sırtını kendi emeğine, üniversiteye, öğrencilere dayayan üniversite emekçilerini ise bir çırpıda işsiz bırakıyor, yoksulluğa mahkum ediyor. İşçiler haklarını aramak istediklerinde ise kampüs girişine yığılan polis engeliyle karşılaşıyor.

Ege Üniversitesi’ni bir şirket gibi yönetmeye çalışan, kendisini ise patron zanneden rektörlüğü uyarıyoruz! Üniversite emekçileri okulun asıl bileşenleridir ve keyfi düzenlemelerle işsiz bırakılamazlar. Bizler Ege Üniversitesi öğrencileri olarak bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Kampüslerimizde olmaması  gereken okulumuzun emekçileri değil, piyasanın ta kendisidir.

Her fırsatta emekçilere ve öğrencilere saldıranlara karşı Ege Üniversitesi işçilerinin yanındayız. Tüm öğrencileri 17 Kasım Cuma günü 15.00’da Ege Üniversitesi Ana Kapısında (Manisa kavşağı) DİSK Genel-İş Sendikası tarafından yapılacak basın açıklamasına destek olmaya çağırıyoruz.