Türk Telekom’de 200 işçi ücretlerin iyileştirilmesi için iş durdurdu

​Türk Telekom’un taşeron firması ART Grup’a bağlı çalışan yaklaşık 200 işçi bugün sabah iş bırakma eylemine başladı. Ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçiler firma yetkilileri ile görüşmeden ve talepleri kabul edilmeden eylemlerini bitirmeyeceklerini belirtti.

İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Türk Telekom’un yüklenici firması olan ART Grup’ta çalışan yaklaşık 200 işçi bugün (27 Ekim) sabah saat 9.00'da iş başı yapmadı. İşçiler bugüne kadar hiçbir şekilde çözülmeyen sorunları nedeniyle muhatap bulamadıkları için iş durdurma eylemine başladıklarını açıkladı. İşçiler, iş durdurma sürecinde taleplerini ilettikleri ART Grup firmasından "işinize gelirse" yanıtı aldıklarını belirtti. Türk Telekom’un da sorunlarına duyarsız kaldığını ifade eden işçiler herhangi bir sendikaya üye olmadıklarını da aktardı.

Bağlantı, arıza tesis ve Tivibu bölümünde çalışan işçiler, kullandıkları binek araçların ve aletlerin hasarlanmasından sorumlu tutularak maaş kesintisine gidildiğini, yasal zamların maaşlarına yansımadığını, asgari geçim indirimlerinin eksik yatırıldığını söyledi.

'SUS' ZAMMI YAPILMIŞ
Resmi bayramlarda yapılan çalışmaya yüzde 150 ödeme yapılacağı söylenmesine rağmen yapılan ödemenin yüzde 50’yi bile bulmadığını, 20 yıllık işçinin de işe yeni girenin de asgari ücretle çalışmaya devam ettiğini belirten işçiler iş durdurmaya mecbur bırakıldıklarını dile getirdi.

Dün akşam saatlerinde işçilerin cep telefonuna gelen mesajda, maaşlara yüzde 4 zam, yüzde 3 yemek zammı yapılacağı belirtilmiş olmasına karşın işçiler bu iyileştirmelerin yeterli olmadığını belirtirken, işçiler arasında yayılan rahatsızlığı bastırmak için böyle bir mesaj atıldığını ifade etti.

İşçiler firma yetkililerinden henüz kimsenin kendilerine ulaşmadığını, sesleri duyulana kadar da eylemlerine devam edeceklerini belirtti.