Türk patronlardan sonra Katar sermayesi de İzmir'e göz dikti!

AKP'nin İstanbul merkezli sermaye gruplarına yönelik "Haydi İzmir'e" çağrısı devam ederken, Katarlı patronlar da İzmir'e göz dikti. Katarlı onlarca firma, Türk patronlarla buluşmak için 3-4 Ağustos’ta İzmir’e geliyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Katar sermayesi Türklerle üretmek için buluşuyor” diye konuştu.

AKP'nin "İzmir'i İstanbullaştırma" projesi tüm hızıyla sürüyor. AKP hükümetinin İstanbul merkezli tekellere yönelik "Haydi İzmir'e" çağrısı devam ederken, Katarlı patronlar da İzmir'e göz dikti.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katarlı firmaların 3-4 Ağustos’ta İzmir’de Türk üreticilerle buluşacağını söyledi. Körfez ülkelerinin uyguladığı ambargoya karşı ilk günden Katar’a destek olduklarını vurgulayan Zeybekci, Ekonomi Bakanlığı organizasyonunda firmaların yanı sıra Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Jassim El Sani’yi de ağırlıyacaklarına dikkat çekti.

3-4 Ağustos'ta gerçekleşecek buluşmada Türk patronlar ile Katarlı patronlar ortak ticaret ve yatırım imkanlarını görüşecek.

Katarlı Bakan Jassim El Sani ile 12 Temmuz’da Ankara’da bir araya geldiklerini ve 3-4 Ağustos’ta İzmir’de bir araya gelmek için sözleştiklerini dile getiren Zeybekci, “Kendileri beraberinde onlarca Katarlı alıcı ve yatırımcı firmayı da beraberinde getirecek. Yine bakanlığımız organizasyonunda Türk üretici ve yatırımcıları ile bir araya gelecek. Firma ve tesis ziyaretleri gerçekleştirilecek, üretim, depolama, pazarlama ve dağıtım gibi süreçlerin yerinde incelenmesi de yapılacak. Katar’dan gelen kardeşlerimiz için, gıdadan yapı malzemelerine, ilaç ve tıbbi malzemelerden plastik ürünler ve mobilyaya kadar birçok sektörden Türk ve Katarlı firma İzmir’de buluşacak” dedi.