Türk-Metal'den istifa etmek isteyen işçilere sendika yöneticileri saldırdı

Bursa'da Türk Metal'den istifa etmek isteyen işçilere Türk Metal çetevari biçimde saldırı gerçekleştirdi. Saldırıda çok sayıda işçi ve gazeteci yaralandı.

Bursa'da metal fabrikalarında çalışan Türk Metal üyesi işçiler, Türk Metal'in fabrikalarla imzaladığı toplu iş sözleşmesine itiraz etmiş, sözleşmenin değiştirilmesini istemişti. Bosch fabrikasında işçilerin itirazı sonucu yeni sözleşme imzalanması ile harekete geçen işçiler, kendi fabrikalarında yaptıkları çeşitli eylemliklerle tepkilerini ve taleplerini dile getirmişti. Geçtiğimiz günlerde Bursa Kent Meydanı'nda binlerce metal işçisinin katılımıyla eylem düzenleyen işçiler, 5 Mayıs'a kadar talepler yerine getirilmezse Türk-Metal'den toplu şekilde istifa edeceklerini belirtmişti.

SENDİKA YÖNETİCİLERİ İŞÇİLERE SALDIRDI
Etha'da yer alan habere göre, işçilerin, tüm eylemlerine, itirazlarına ve taleplerine rağmen Türk Metal'in adım atmaması üzerine işçiler, bugün vardiyalarından çıkarak toplu şekilde istifa etmek için buluşmaya başladı. Vardiya saatlerinin önce olması itibariyle Renault fabrikasında çalışan yüzlerce metal işçisi, sloganlarla fabrikadan çıkarak istifaların yapılacağı alana yürüdü. Burada çok sayıda bilgisayar ve internet kuran Metal Fabrikaları Arası Koordinasyon, işçilerin e-devlet sistemi üzerinden, sendikadan istifa etmesini sağlayacaktı. İşçilerin alana girmesi üzerine Türk-Metal Sendikası yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, işçilerin üzerine saldırdı. İşçilerin kurdukları bilgisayarlara da zarar veren Türk-Metal yöneticileri, çetevari yöntemle çevredeki gazetecilere de saldırdı.

Türk Metal'in çetevari saldırısına destek çıkan polis saldıran grubu uzaklaştırmak yerine işçilere saldırdı. Saldırı sırasında çok sayıda işçi yaralanırken işçiler alandan ayrıldılar. İşçiler, acil şekilde istifaların bireysel olarak yapılması kararı aldılar.