Tüpraş'taki işçi katliamı Aliağa halkı ve işçiler tarafından protesto edildi

Koç Holding'in sahibi olduğu Tüpraş'ta yaşanan ve 4 işçinin ölümüne neden olan patlama, Aliağa halkı ve işçiler tarafından protesto edildi.

Geçen Çarşamba günü Türkiye'nin en buyuk sermaye gruplarından Koç ailesine ait İzmir Aliağa Tüpraş tesislerindeki ihmal ve kar hırsı sonucunda meydana gelen iş cinayetinde 4 işçinin hayatını kaybetmesi, Aliağa halkı ve işçiler tarafından protesto edildi.

'Taşerona Hayır' pankartıyla yapılan basın açıklamasına Petrol İş DİSK bölge temsilcisi ve şube başkanları da katılım gösterdi. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformunun çağrısıyla yapılan basın açıklamasında Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay ve Türk İş Bölge Başkanı Süleyman Yıldırım birer konuşma yaptı.

Ahmet Oktay konuşmasında, bu yaşananın bir kaza olmadığını cinayet olduğunu ve cinayetin sorumluların hükümet olduğunu ifade etti. Bu tur cinayetlerin yaşanması olasılığını daha da arttıran faktörün taşeronlaşma olduğunun altını çizen Ahmet Oktay, yaşamını yitiren işçilerin ailelerine ve diğer işçilere başsağlığı diledi. 

Oktay'ın konuşmasının ardından okunan basın açıklamasında, iş cinayetleri ve taşeronlaşma arasındaki ilişkiye vurgu yapıldı. Protestoda sıklıkla "Taşerona hayır" sloganı atıldı.