Tüpraş'ta işçilerin eylemleri büyüyerek devam ediyor

Koç Holding'e ait Tüpraş'ta vardiya sisteminin değiştirilmesine yönelik adımlara tepki olarak başlayan işçi eylemleri büyüyerek devam ediyor.

Koç Holding'e ait Tüpraş'ta vardiya sisteminin değiştirilmesine yönelik adımlara tepki olarak başlayan işçi eylemleri büyüyerek devam ediyor.

Patron temsilcileriyle görüşmelerden sonuç alamayan Tüpraş işçileri, bu sabah da İzmir Rafinerisi önünde eyleme devam ettiler. Rafineri önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren işçiler, haklarını korumakta kararlı olduklarını ifade ettiler.

İZMİR RAFİNERİSİNDEKİ EYLEMLER BATMAN VE KIRIKKALE'YE DE SIÇRADI

İki gündür İzmir Rafinerisi'nde yapılan eylemler, Batman ve Kırıkkale rafinerilerine de sıçradı. Vardiya sistemindeki değişikliğin bir yerde sınırlı kalmayacağını düşünen işçiler, diğer rafinerilerde de harekete geçtiler. Batman ve Kırıkkale rafinerilerinde, bu sabah 2 saatlik iş bırakma eylemi yapıldı.

Haklarına saygı duyulmadığı takdirde, eylemlerini artırarak devam edeceklerini belirten Petrol-İş Aliağa Şube yetkilileri, mücadelede kararlı olduklarını ifade ettiler. 

Tüpraş İzmir Rafinerisi işçileri, rafineri önündeki eylemlerini sürdürüyorlar. 

EYLEMLER NEDEN BAŞLAMIŞTI?

Koç Holding, Tüpraş'ta uzun zamandır vardiya sistemini değiştirmek ve daha az sayıdaki personele daha fazla iş yüklemek istiyor. Bu amacına toplu sözleşme sürecinde erişemeyen holding, konuyu yeniden gündeme getirmiş durumda. İzmir Rafinerisi Petrol Hareketleri Ünitesi'nde başlatılan uygulama, tüm rafinerilere yayılmak isteniyor. Uygulama uzun yıllar önce ve mücadeleyle kazanılmış hakları ortadan kaldıracağı için büyük tepkiye neden olmuş durumda. 

Tüpraş işçileriyse, rafinerilerde sık sık yaşanan iş cinayetlerinin temelinde, Koç Holding'in kar hırsının ve az sayıda personele her geçen gün daha fazla iş yüklenmesi olduğu konusunda hemfikir.