Tüpraş'ta arabulucu sürecinde de anlaşma yok: İşçiler kararlı...

Koç Holding'e ait Tüpraş'ta Petrol İş Sednikası ile patronlar arasında toplu iş szöleşmesi görüşmelerinde, ikinci arabulucu sürecinde de uzlaşmaya varılamadı. İşçiler, Koç'un dayatmalarına boyun eğmemekte kararlı olduklarını söylediler.

soL - Haber Merkezi

Koç Holding'e ait Tüpraş rafinerilerinde çalışan yaklaşık 4 bin 300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. 

Petrol İş Sendikası ile patronlar arasnda dün yapılan ikinci arabulucu görüşmesi sonuçsuz kaldı. 

Tüpraş'ın İzmir, Kocaeli, Kırıkkale ve Batman rafinerilerinde başlattığı eylemler devam ediyor. 

Sendikadan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "İkinci arabulucu görüşmesinde de bir anlaşma sağlamadan uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Patron temsilcileri sözleşme süremizi, vardiya sistemimizi ve mazeret izinlerimizi aynı şekilde gasp etme anlayışını sürdürüyor. Tüpraş patronları şunu çok iyi bilmelidir ki; kazanılmış haklarımızı gasp etme anlayışından vazgeçmezlerse süreçte bir ilerleme sağlanamayacaktır.

Petrol İş Sendikası Aliağa şube başkanı Ahmet Oktay, "İşveren yetkilileri arabulucu aracılığıyla mazeret izinlerini sekizden üçe düşürürsek verecekleri ücret zammını mesajını bizlere iletti. Biz de onlara kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyiz, kabul etmiyoruz mesajını ilettik. Uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Tutanak Perşembe günü Bakanlığa iletilecek, Bakanlık da taraflara tebliğ edecek. Ondan sonraki süreçte altı iş günü içinde Yüksek Hakem Kurulu'na başvuru süremiz var. Bundan sonraki süreçte de 12-13 gün gibi bir süremiz kalıyor. Bu süreci genel merkezimiz ve dört şubemizle ortak mücadele anlayışıyla iyi değerlendirerek bitirmemiz gerekiyor."

Petrol İş Sendikası'nın boykot kararını da hatırlatan Oktay, "Koç ürünlerini almıyoruz, boykot ediyoruz. Üretimden gelen gücümüz kadar, tüketimden gelen gücümüzü de kullanıyoruz" dedi.