TMMOB: Üçüncü Havalimanı işçilerinin yanındayız

TMMOB, 29 Ekim'deki açılışa yetiştirme baskısı altında, insanlık dışı çalışma koşullarını protesto eden Üçüncü Havalimanı işçileri ile dayanışma açıklaması yayınladı.

Haber Merkezi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Koordinasyon Kurulu (İKK) insanlık dışı çalışma koşullarına karşı eylemdeki Üçüncü Havalimanı işçilerine destek açıklaması yayınladı.

İnşaatın, 29 Ekim’deki açılışa yetiştirilmeye çalışıldığı vurgulanan TMMOB İKK açıklamasında “Barınma, beslenme gibi temel yaşam ihtiyaçları karşılanmayan, maaşlarını alamayan işçiler, bütün bunların yanında bitiriliş tarihi olarak ilan edilen 29 Ekim’e kadar yetiştirilmesi için daha da ağır koşullarda çalıştırılmaya zorlanıyor” ifadelerine yer verdi.

'HER GÜN İKİ ÖLÜ ÇIKIYOR'

İşçilerin “Her gün iki tane ölü çıkıyor. Her gün yaralı arkadaşlarımız var” sözlerini aktaran TMMOB, güvenlik güçlerinin saldırdığı işçilerin yanlarında olduklarını belirttiği açıklamasında şu sözlere yer verdi:

Bilimsel değerlendirmeler ışığında yapılan bütün uyarıları hiçe sayıp, ekolojik bir katliama sebep olan ve kamuyu milyarlarca lira zarara uğratarak “Türkiye’nin en büyük havalimanını” yapmakla övünenler, yüzlerce emekçiyi insanlık dışı koşullarda çalıştırarak dünyanın en büyük toplama kampını oluşturmuşlardır.

Daha çok kar hırsı yüzünden, çalışanları sağlıksız koşullarda çalıştırmak, iş güvenliği almamak, iş kazası değil cinayettir. Bu cinayete sessiz kalmayan emekçilere karşı uygulanan şiddet bir an önce durdurulmalı ve talepler koşulsuz olarak yerine getirilmelidir.