TMMOB: Grevdeki metal işçilerinin yanındayız

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, metal iş kolunda bugün greve başlayan işçilere destek açıklaması yaptı.

Haber Merkezi

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik imzasıyla yayınlanan açıklamada, greve çıkan metal işçilerine destek verildi. 

Açıklamada şöyle denildi: 

Birleşik Metal-İş Sendikası ile Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) arasında 2200 işçiyi kapsayan grup toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Birleşik Metal-İş Sendikası bugün greve başladı.

Emek gaspına karşı haklarını arayan metal işçilerinin aldığı grev kararının Bakanlar Kurulu tarafından yasaklanması, AKP İktidarının emek alanına yönelik saldırılarının boyutunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Türkiye`de işçi ve emekçilerin en temel haklarına yönelik saldırıların günden güne arttığı, güvencesiz çalışma koşullarının emekçilere dayatıldığı bir dönemde, metal işçilerinin kararlı mücadelesi ülkemiz açısından son derece önem teşkil etmektedir. Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu olarak, bu onurlu direnişi selamlıyor, grevin başarılı olması için her türlü dayanışmayı göstereceğimizi ve omuz omuza mücadele içinde olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.