TKP'nin direnişteki cam işçileriyle dayanışması sürüyor

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri Lüleburgaz'da işten atılan Şişecam işçileriyle dayanışmayı sürdürüyor. TKP'li müzisyenler Lüleburgaz'da bir dayanışma konseri düzenledi.

soL-Lüleburgaz

Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri Lüleburgaz'da işten atılan Şişecam işçileriyle dayanışmayı sürdürüyor.

TKP'li müzisyenler, "Cam işçilerini yalnız bırakmayacağız" diyerek, Şişecam Kırklareli Cam Fabrikası'nda işten atılan işçiler için bir dayanışma konseri düzenledi. Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda gerçekleşen etkinlikte TKP üyelerinden oluşan müzik grubu DİP sahne aldı.

"Türkiye işçi sınıfına selam. Haksız yere işten çıkarılan 91 Şişecam işçisinin onurlu mücadelesini selamlıyoruz" diyerek işçiler ve ailelerine dayanışma mesajlarını ileten grup, direniş alanında coşkuyla karşılandı.

Lüleburgaz halkının da yoğun katılım sağladığı konserde sık sık "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı.

Konser sonrası TKP üyelerini Kristal-İş şube binasında ağırlayan işçiler, dayanışma konserinin kendilerine ve ailelerine umut verdiğini, mücadelelerine güç kattığını ifade ederek teşekkürlerini ilettiler.