TKP'den DİSK'e ziyaret

Yaklaşan 1 Mayıs kutlamaları ve eylemlerle ilgili olarak Türkiye Komünist Partisi'nin Aydemir Güler ve Hüseyin Karabulut'tan oluşan heyeti bugün DİSK Genel Merkezini ziyaret etti.

Yaklaşan 1 Mayıs kutlamaları ve eylemlerle ilgili olarak Türkiye Komünist Partisi'nin Aydemir Güler ve Hüseyin Karabulut'tan oluşan heyeti bugün DİSK Genel Merkezini ziyaret ederek Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu ile görüştü. DİSK geçtiğimiz günlerde İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Alanında gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirmiş, öte yandan 1 Mayıs'ın kitleselliğinin gözetilmesinin de altını çizmişti. 

Bugün İçişleri Bakanı ve İstanbul Valiliği ile temaslarını tamamlayacak olan DİSK yarın, 25 Nisan Salı günü 1 Mayıs'a geleneksel olarak katılan tüm kuruluşları bir toplantıyla bilgilendirecek. 

DİSK - TKP ziyaretinde DİSK'in kuruluşunun 50. kanlı 1 Mayıs'ın ise 40. yıldönümünde Taksim'in özel bir anlamının bulunduğunda ortaklaşılırken, referandum sonrasında AKP'ye karşı biriken emekçi öfkesinin 1 Mayıs'ta en geniş kitleselliğe ulaşmasının öncelikli olarak göz önüne alınması gerektiğinde aynı görüşler dile getirildi. 1 Mayıs için İstanbul buluşmasının gerçekleştirileceği alanın yarın netlik kazanması bekleniyor.