TKP: Şişecam işçilerini yalnız bırakmayacağız

Kırklareli Cam Fabrikası'ndaki Şişebahçe işçileri Lüleburgaz'daki kurdukları çadırda direnirken, Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir bildiri yayımladı. Bildiride, "Şişecam işçilerini yalnız bırakmayacağız, patronlar değil işçiler kazanacak" denildi.

Haber Merkezi

Kırklareli Cam Fabrikası'ndaki Şişebahçe işçileri Lüleburgaz'daki kurdukları çadırda direnirken, Türkiye Komünist Partisi (TKP) bir bildiri yayımladı. Bildiride, "Şişecam işçilerini yalnız bırakmayacağız, patronlar değil işçiler kazanacak" denildi. 

TKP'liler bugün bölgede binlerce yurttaşa bu bildiriler ulaştıracak, bölge halkını Şişecam işçilerinin taleplerine duyarlı olmaya, yürütülen onurlu mücadeleyle dayanışma göstermeye çağıracak. 

"ŞİŞECAM PATRONU YALAN SÖYLÜYOR"

TKP'nin "Şişecam işçilerini yalnız bırakmayacağız" başlıklı açıklaması şöyle: 

Şişecam Kırklareli Cam Fabrikası’nda çalışan doksan işçinin işine son verildi. İşten atılan kardeşlerimiz, kendileri ve aileleriyle birlikte işsizliğe ve yoksulluğa mahkum edildi.

Oysa “dünya devi” olmakla övünen Şişecam kârına kâr, cam patronları servetlerine servet katmayı sürdürüyor.

Patron, işten çıkarmaların nedenini küçülme olarak açıklıyor. Kim inanır buna!

Şişecam patronu yalan söylüyor.

AKP iktidarının işçi düşmanı uygulamalarından, OHAL’den güç alan patronlar, eşitsizliğe, adaletsizliğe, taşerona karşı gelen işçileri işsiz bırakarak onları yıldırmaya çalışıyor.

İşten çıkarmalar haksızdır. Hukuksuz ve usulsüzdür. İşçilerin kazanılmış hakkı olan toplu sözleşme hükümleri çiğnenerek yapılmıştır. Kapanan bölümün işçileri, diğer bölümlere ya da şirket bünyesindeki diğer fabrikalara yollanabilirdi. Bu geçmişte birçok kez yapıldı.

Şişecam’ın derdi işçileri cezalandırmak. Geçtiğimiz yıl grev yasağına boyun eğmeyip hakları için mücadeleye devam eden işçiler “terbiye” edilmek isteniyor.

Cam işçisi şimdi bu adaletsizliğe karşı Lüleburgaz’da kurdukları direniş çadırında direniyor.

CAM İŞÇİLERİNİN TALEPLERİ ÇOK AÇIKTIR:

  • Atılan işçiler geri alınmalıdır.
  • Mevcut haklarıyla diğer bölümlerde ya da diğer fabrikalarda istihdam edilmelidir.
  • Taşeron uygulaması son bulmalıdır.

ŞİŞECAM İŞÇİLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

İşçilerin taleplerinin takipçisi olacağız. Tüm bölge halkını Şişecam işçilerinin taleplerine duyarlı olmaya, yürütülen onurlu mücadeleyle dayanışma göstermeye çağırıyoruz.

Türkiye Komünist Partisi, cam işçilerinin yanında olmaya, onların sesini tüm Türkiye’de duyurmaya devam edecek.

Patronlar değil, işçiler kazanacak.