TKP: Patronları 'BES'leme, ver dilekçeni ayrıl...

Türkiye Komünist Partisi, "zorunlu bireysel emeklilik sistemi" adlı zorbalığa karşı kampanya başlattı. "Patronları 'BES'leme" başlıklı bir işçi gazetesi hazırlayan TKP, bu zorunlu zorbalığa maruz kalan tüm emekçilere "Ver dilekçeni ayrıl" çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi, "zorunlu bireysel emeklilik sistemi" adı altındaki dayatmaya karşı yurt genelinde kampanya başlattı. Partinin yayınladığı işçi gazetesinin yeni sayısı "zorunlu bireysel emeklilik sistemi"nin iç yüzünü gözler önüne serdi. İşçi gazetesi çeşitli kentlerde, iş merkezlerinde, sanayi bölgelerinde, işçi mahallelerinde yaygın olarak dağıtıldı. 

"Patronları 'BES'leme" manşetiyle yayınlanan gazetede, bir de "Ver dilekçeni ayrıl" çağrısı yer aldı. Zorunlu BES dayatmasından nasıl kurtulunacağına işaret eden ve dilekçe örneğine yer verilen gazete, BES dayatmasına maruz kalan emekçiler tarafından ilgiyle karşılandı. 

GAZETEYE BURADAN DA ULAŞILABİLİR

Türkiye Komünist Partisi tarafından yayınlanan işçi gazetesi, aşağıdaki fotoğrafa tıklanarak PDF formatında okunabilir. 

İŞÇİ GAZETESİ BİNLERCE EMEKÇİYE ULAŞTIRILIYOR

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde binlerce işçiye ulaştırılan gazetede, BES dayatmasının perde arkası, dünyadaki zorunlu BES örnekleri ve oralarda yaşanan deneyimler, para babalarının BES'ten nasıl beslenecekleri ve "devler katkısı" palavrası deşifre edildi.