TKP heyetinden Petrol-İş Aliağa şubesine dayanışma ziyareti

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü, İzmir Aliağa'da hafta başından bu yana patronun dayatmalarına karşı direnen Petkim işçilerinin örgütlü olduğu Petrol-İş Sendikası'nı ziyaret etti. Karşılıklı dayanışma dileklerinin dile getirildiği ziyarette örgütlü mücadele gündemine dair fikir alışverişinde bulunuldu.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Örgütü geçtiğimiz hafta boyunca patronun dayatmalarına karşı ayağa kalkan ve süresiz iş bırakma eylemi başlatan Petkim işçilerinin örgütlü olduğu Petrol-İş Sendikasını ziyaret etti. 

Ziyareti memnuniyetle karşılayan Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay’a, direniş boyunca yaşanan gözaltılarla ilgili geçmiş olsun dileklerini ileten TKP heyeti, süreçle ilgili bilgi aldı, görüşlerini iletti.

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, heyete yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"Öncelikle ziyaretinizden duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Özellikle son bir haftalık süreçte çok sıkıntılı bir dönem geçirdik. Bu yaşananları şöyle özetlemek isterim ki; ekonomik anlamda belki toplu iş sözleşmemizin bittiği noktada ekonomik olarak belki hedeflerimize ulaşamayabilmiş olabiliriz ancak burada sermayenin bize yönelik saldırısı Aliağa’daki mücadeleci anlayışa karşı saldırıdır. Bizim ortaya koyduğumuz bu mücadeleci ruh, sendikal anlayış bu saldırının başarı kazanmasına bir kez daha izin vermedi. Tam tersine bizi siyaseten, etnik anlamda, kültürel olarak bölmeye çalışan bu anlayışa Aliağa işçisi gerekli tepkiyi göstermiştir. Yapılmak istenenin tam tersine, bu mücadeleden birbirimize kenetlenerek ve daha güçlenerek çıktığımızı düşünüyoruz. Ayrıca emeğe karşı yapılan bu saldırıyı da, saldırıyı planlayan zihniyeti de şiddetle kınıyor, protesto ediyoruz. Bu yaşadıklarımız bir kez daha gösterdi ki, bizim bizden başka dostumuz yok. Türkiye’deki emeğe saygı duyan tüm anlayışların bir araya gelmesi gerektiğini, yaşanan olaylar bir kez daha bize gösterdi."

Yaşanan süreç ve bundaki sonraki mücadele gündemleri üzerine fikir alışverişinin ardından TKP heyeti ve sendika yönetimi karşılıklı dayanışma dileklerini ilettiler.