Taşerona karşı insanlık zinciri

İzmir'de DİSK'e Bağlı Genel İş Sendikası'nın taşeronlaşmaya karşı düzenlediği yürüyüşe yaklaşık 2 bin işçi katıldı.

Konak Pier önünde toplanan Belediye şirketi İZENERJİ ve onlara destek veren İZELMAN işçileri ve KESK yöneticileri buradan toplu halde 'Taşeron Çalışma Yasaklansın', 'AKP Yasanı Al Başını Çal' sloganları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne kadar geldi. Belediye binasını çevreleyen insan zinciri oluşturup ardından oturma eylemi yapan işçiler 24 Kasım'da yapılacak taşeron ihalesine katılan firmalara tepki gösterdi.

DİSK Genel İŞ 2 Nolu Şube Başkanı Tamer Şanlı, "20 binin üyemizden burada 2 bin kişi var. Bazı şeyleri artık içimizde sorgulama zamanı geldi. Taşerona karşı mücadele etmeyen diğer konfederasyonları da deşifre edeceğiz. Artık mevzuatlardan, yasalardan bıktık. Pazartesi günü ihaleye gelecek firmalara burada sesleniyoruz. Kıt kaanat yaşamaya çalışan işçilerin daha ne kadar sömüreceksiniz. Buradaki bin 330 işçinin emeğini çalmayın."

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da, gerekirse 26 gün belediye binası önünde eylem yapacaklarını ve eylem yapan işçilerle tüm ihtiyaçlarını büyük bir dayanışma ile karşılayacaklarını belirterek şöyle dedi: "Bunu başaracak güçteyiz. Herkes iyi düşünsün. Taşeron firmaları bu binadan içeri sokmayız. Park ve Bahçeler Daire Başkanı'na sesleniyorum. Görevinizi yapmazsanız İzmir'i sana dar ederiz. İşçileri birbirine kırdırmayın. Bizim derdimiz ekmeğimiz.