Taşeron işçiler 'kadro' talebiyle 18 Aralık'ta iş bırakacak

Taşeron işçiler "taşeronun yasaklanması ve kadroya alınmaları" talebiyle eylemlere hazırlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde imza standı açan DİSK, İzmir’de 20 farklı noktada imza standı açtıklarını, 18 Aralık’ta yarım gün iş bırakacaklarını duyurdu.

Hükümetten seçim öncesi verilen "taşerona kadro" vaatlerinin yerine getirilmesini isteyen taşeron işçiler, Türkiye genelinde eş zamanlı eylem başlattı. DİSK, KESK ve birçok sivil toplum örgütünün desteklediği eylemde işçiler, toplanan imzalarla kadrolu iş taleplerini hükümete bildirecek.

DİSK, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde imza standı açtı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yaptığı basın açıklamasında hükümetin sözünü tutması istendi.  Sarı, İzmir’de 20 farklı noktada imza standı açtıklarını ve 18 Aralık’ta yarım gün iş bırakacaklarını duyurarak, örgütlü ve örgütsüz herkesi mücadelelerine davet etti.

HÜKÜMETE: SÖZ VERDİNİZ, SÖZÜNÜZÜ TUTUN

Türkiye’de taşeron uygulamasının işçileri düşük ücretle, hakları kısıtlanarak, sendikal örgütlenme ve iş güvencesinden yoksun biçimde çalıştırmanın bir aracı olarak 2002 yılından bu yana hızla yaygınlaştırıldığını vurgulayan Sarı, kamuda çalışan taşeron işçi sayısının 750 bin ile 1 milyon arasında olduğuna dikkat çekti. İktidarın son seçim öncesi "Taşeron işçilere kadro" vaadini hatırlatan Sarı, “Söz verdiniz, sözünüzü tutunuz. Siyasi ahlak gereği de bunu yapmak zorundasınız. Amasız, ayrımsız herkese güvenceli kadrolu iş. Sendikamız, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürecin takipçisi olacak ve bu mücadele üzerine düşeni yapmak için var gücüyle çalışacaktır. İzmir’de 20 imza standı açarak, mücadeleye başlamış, ayın 18’inde öğleden sonra iş bırakarak, örgütlü örgütsüz herkesi mitingimize davet ediyoruz” dedi. 

TÜMBELSEN MYK Üyesi Satı Burunucu Çalı ise, kadrolu istihdam hakkı için mücadele edeceklerini söyledi. Çalı, geri çekilen valilik yazısını hatırlatarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerini masaya çağırmasını beklediklerini vurguladı.