Sparta Ayakkabı'nın patronu, işçilere iki buçuk aydır maaş ödemiyor

İstanbul'da İkitelli OSB'de Rus Kari firmasıyla ortak olan Sparta (LLC Kari) Ayakkabı işçileri Ağustos ayından beri maaş alamıyor. 218 işçi fabrika binasına da alınmıyor. İşçiler, Rus ortak tarafından maaşların ödenmesi için gönderilen 850 bin dolara da patronun el koyduğunu iddia etti.

Haber Merkezi

Rus ayakkabı firması Kari firmasının ortak olduğu İstanbul İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Sparta (LLC Kari) Ayakkabı'da çalışan 218 işçi, Ağustos ayından beri maaşlarını alamıyor. Bir aydır üretimin durduğu fabrikada, işçiler fabrika binasına alınmıyor.

İkitelli'de bulunan Denizler Ayakkabı, Rus Kari şirketiyle kurulan ortaklık sonucu Sparta Ayakkabı ismini aldı ve yeni bir binaya taşındı. Patron Alican Yaman'ın, ortaklık sürecinde işçilerle görüştüğü, "ihbar ücretlerini isterseniz yeni fabrikada işe başlayamazsınız" dediği öne sürüldü. Bütün tehditlere rağmen işe başlayan işçiler, taşınma işlemlerinden sonra üretime başladıklarını fakat Ağustos ayından beri maaşlarını alamadıklarını ifade ettiler. 

Bir süredir patronun karşılarına çıkmadığını belirten işçiler, patronun avukatlar aracılığıyla kendilerine seslendiğini, her hafta maaşlarını almak umuduyla gittiklerini fakat ödemelerin her hafta ertelendiğini söylediler. 

'BU SORUN ÇÖZÜLÜR ANCAK İŞÇİLERİN BİRLİK OLMASI LAZIM'

Rus ortak tarafından işçilerin maaşlarının ödenmesi için gönderilen 850 bin dolara Türkiyeli ortak Alican Yaman tarafından el konulduğunu iddia eden işçiler soL'a şu açıklamayı yaptılar:

"Kriz yok diyorlar, iki buçuk aydır maaş alamıyoruz. Patronların gözünde zerre kadar değerimiz yok. Burada bir muhatap bulamıyoruz, patron karşımıza çıkmıyor. Evimize ekmek götüremiyoruz, güvencesiz çalışıyoruz. Buraya haklarımızı istemeye gelecek yol parasını bile bulamıyoruz. Kriz var ve biz yalnız değiliz, biliyoruz. Bu sorun ancak tüm işçiler birlik olduğu zaman çözülür biliyoruz."