Sosyalist Çerkesler: İşçi önderi Niyazi Kuas yolumuzu aydınlatacak

15-16 Haziran büyük işçi direnişi ve lastik iş kolundaki birçok direnişin öncülerinden Niyazi Kuas hayatını kaybetti. Sosyalist Çerkesler'in yayınladığı basın açıklamasında, "Abacipha Niyazi, insanlığın eşitlikçi geleceğini kuracak işçi sınıfı mücadelesinin en önündeydi. Ayhabımız Abacipha Niyazi’nin kaybı ile Türkiye Kafkas diasporası, Türkiye eşitlik mücadelesi büyük bir insanını…

Haber Merkezi

Derby grevi, 15-16 Haziran büyük işçi direnişi ve lastik iş kolundaki birçok direnişin öncülerinden Niyazi Kuas hayatını kaybetti. Sosyalist Çerkesler bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada, "Abacipha Niyazi, insanlığın eşitlikçi geleceğini kuracak işçi sınıfı mücadelesinin en önündeydi. Ayhabımız Abacipha Niyazi’nin kaybı ile Türkiye Kafkas diasporası, Türkiye eşitlik mücadelesi büyük bir insanını kaybetti" denildi. 

SOSYALİST ÇERKESLER MESAJ YAYINLADI

Sosyalist Çerkesler imzasıyla yayınlanan açıklamada şöyle denildi: 

"15-16 Haziran'daki mücadele, bizim mücadelemizdir. Senin anadilin Abazaca atasözünde dendiği gibi: 

Йгlaтыpxыз aкъaмa гьтapцlaxуaм. (Çıkarılan kama geri yerine konmaz.)

Ayhabımız Abacipha Niyazi’nin (Kuas) kaybı ile Türkiye Kafkas diasporası, Türkiye eşitlik mücadelesi büyük bir insanını kaybetti. Arkasında onurlu bir hayat, bize miras olan bir mücadele, yolumuzu aydınlatan bir tarih bıraktı.

Abacipha Niyazi, insanlığın eşitlikçi geleceğini kuracak işçi sınıfının emek mücadelesinin en önündeydi. Abacipha Niyazi ve ağabeyi, DİSK’in kurucu sendikalarından Lastik İş’in efsanevi genel başkanı, 1965 seçimlerinde büyük bir başarı elde eden Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Kuatsba Rıza, omuz omuza iki Kafkasyalı genç olarak, Türkiye toplumsal mücadele tarihinin en büyük olayı olan 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin önderleri olarak ilham kaynağı ve yolumuzu aydınlatan kahramanlar olmuşlardır.

Biz Sosyalist Çerkesler, Abacipha Niyazi’nin her türden sömürü ve ayrımcılığa karşı mutlak eşitliği sağlayacak işçi sınıfının şanlı mücadelesine unutulmaz katkısı önünde saygıyla eğiliyor, Abacipha Niyazi ve Abacipha Rıza gibi insanların toplumumuzdan çıkmış olmasından gurur duyuyoruz.

Ayhabımız Abacipha Niyazi’nin mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz.

Умюа ҳамюауп, ҳамюа урлашьоит. (Yolun yolumuzdur, yolumuzu aydınlatıyorsun.)"