Son 5 yılda 703 maden işçisi yaşamını yitirdi

CHP’li Necati Yılmaz, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz: “Son beş yılda en az 703 maden işçisi yaşamını yitirmiştir” dedi.

Haber Merkezi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada “2017 yılının ilk 11 ayında 1851 işçi çalışırken yaşamını yitirmiştir. Bunların 84’ünü maden işçileri oluşturmuştur. Bu veriler de dahil edildiğinde son 5 yılda Türkiye’de 703 maden işçisi yaşamını yitirmiştir.” Ifadelerini kullandı.

SON 5 YILDA 703 MADEN İŞÇİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ

“Madencilerimiz ağır koşullarda çalışırken ölüyor" diyen Yılmaz, "İSİG’in verilerine göre; 2017 yılının ilk 11 ayında 1851 işçi çalışırken yaşamını yitirmiştir. Bunların 84’ünü maden işçileri oluşturmuştur. Bu veriler de dahil edildiğinde son 5 yılda Türkiye’de 703 maden işçisi yaşamını yitirmiştir. Bu rakamlara Aralık ayı dahil değildir. Aralık ayının madencilere ne getireceğini bilmiyoruz. Ancak bu çalışma koşullarıyla Aralık ayında da tablonun değişmeyeceğini tahmin etmek zor değil. Üzülerek şunu söyleyebiliriz ki Türkiye’de neredeyse her hafta 2 maden işçimiz hayatını kaybediyor.” dedi.