Son 3 yılda en az 912 tarım işçisi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti!

Havaların ısınması, hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tarım işçileri yeniden gündeme geldi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin raporuna göre, Türkiye'de 2013, 2014, 2015 yıllarında en az 912 tarım işçisi, 2016'nın ilk 3 ayında ise en az 59 tarım işçisi hayatını kaybetti. Tarım sektöründe en çok iş cinayeti ise Manisa'da meydana geldi.

Haber Merkezi

Havaların ısınması, hasat mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte tarım işçileri yeniden gündeme geldi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi'nin raporuna göre, Türkiye'de 2013, 2014, 2015 yıllarında en az 912 tarım işçisi, 2016'nın ilk 3 ayında ise en az 59 tarım işçisi hayatını kaybetti. 

İSİG Meclisi'nin raporunda, mevsimlik tarım işçilerinin hayatlarını kaybettikleri iş cinayetlerindeki rakamlar gözler önüne serildi. 

Rapora göre, tarım sektöründeki iş cinayetleri her yıl artış gösterdi.

Tarım sektöründeki iş cinayetlerinin yıllara göre dağılımı şöyle: 2013 yılında en az 198 tarım emekçisi, 2014 yılında en az 309 tarım emekçisi, 2015 yılında ise en az 405 tarım emekçisi olmak üzere toplam 3 yılda en az 912 tarım emekçisi hayatını kaybetti. 

MART AYIYLA BİRLİKTE İŞ CİNAYETİ HABERLERİ GELMEYE BAŞLADI

İSİG raporunda şöyle denildi: "Mart ayı ile beraber ülkemizin dört bir yanından tarım sektöründe iş cinayetleri haberleri gelmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda da gördüğümüz bu manzarada kitlesel ölümlerin de gerçekleşeceği muhakkak. Oysa özellikle ulaşıma dair alınabilecek önlemlerle tarımdaki iş cinayetlerinin büyük bir çoğunluğunun önlenebileceğini biliyoruz. Bu noktada raporumuzda tarımdaki sorunlara değinip farklı emek gruplarının çalışma koşullarını gözler önüne sermeye çalışacağız."

TARIM SEKTÖRÜNDEKİ İŞ CİNAYETLERİNDE ÖLENLERİN YAŞ DAĞILIMI

TARIM SEKTÖRÜNDEKİ İŞ CİNAYETLERİNİN NEDENLERİ

TARIM SEKTÖRÜNDE EN ÇOK İŞ CİNAYETİ MANİSA'DA MEYDANA GELDİ