Soma davası yine ertelendi: Ölen işçilerin aileleri tepki gösterdi

Soma işçi katliamı davasında "karar duruşması" olacağı söylenen duruşma 18 Nisan'a ertelendi. Savcının ikinci kez mütalaasının ertelenmesi, ölen işçilerin aileleri arasında tepkiyle karşılandı. Sanıkların davayı uzatma eğiliminde olduğu vurgulandı.

13 Mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden katliamı davasına bugün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Ancak "karar duruşması" olacağı beklenen duruşma 18 Nisan'a ertelendi.

Geçen duruşmada mütalaa vermeyi erteleyen savcı, bu duruşmada  mütalaayı yine erteledi. Karar duruşması beklentisi içinde olan işçi aileleri, ertelemeye tepki gösterdi.

Diğer yandan sanıkların, bilirkişi heyetinin raporuna karşı Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden yeni bir ek rapor alarak mahkemeye sunduğu anlaşıldı.

SANIKLAR DAVAYI UZATIYOR MU? 

Sanıklar ve avukatları ek raporlar ve ailelerin avukatlarının esas hakkındaki mütalaasına karşı ek süre talep etti. Savcı, gerekli sürenin verilmesi ve tutukluluğun devam etmesi yönünde görüş bildirdi. Sanıkların bir kısmı tahliye talep ederken bir kısmı ise mahkemenin takdirine bıraktı.

Davanın uzatılmak istendiğini ifade eden aileler, erteleme kararına tepki gösterdi.