soL'un haberi geri adım attırdı: İşçiye 'adımsayar' uygulaması kaldırıldı

soL'un gündeme getirdiği haberle birlikte, işçiye "adımsayar" uygulamasıyla baskı yaptığı ortaya çıkan "Rose Marine" isimli mekan geri adım attı. Haberin yapıldığı günden bu yana işçilerinde "adımsayar" raporu istemeyen şirket bir de açıklama yaptı.

Serdar Nazım Yüce

Geçtiğimiz günlerde soL'un gündeme getirdiği "Böyle patron görülmedi: İşçilere 'adımsayar' yükletip akşam kaç adım attıklarını sayıyor!" başlıklı haberle ilgili gelişmeler yaşandı. İstanbul Cihangir'de bulunan "Rose Marine" isimli restoranın patronu haberin yapıldığı 24 Haziran 2016 tarihinden beri işçilerinden "adımsayar" raporlarını istemedi. Geri adım atmak zorunda kalan işletme, bunun yanısıra bir de açıklama yaptı.

Açıklamada "adımsayar" uygulamasının "ek prim sisteminin altyapısını hazırlamak için, deneme amaçlı olarak, bir hafta kullanıldığı" söylenildi. Şirket açıklamasında "Uygulama, personelimizden onay alınarak hayata geçmiştir" iddiasına da yer verildi. Oysa kendilerine sorulduğu ve onay alındığı söylenen "prim sistemi" lafını personel ilk kez dün sabah erken saatlerde, mekanda yapılan toplantıda işletme müdüründen duydu. 

Zaten çalışanlar uygulamayı işletmedeki şefin bu mesajıyla öğrenmişti:

Öte yandan "Rose Marine" açıklamasında "Bu asılsız beyanlar hem işletmemizi, hem de misafirlerimiz derinden üzmüştür" denildi. Beyanların asılsız olduğu iddiası bir tarafa, o "misafirler" işletmenin telefonlarının susmasına izin vermedi. Müşterilerin, haberin yayımlandığı tarihten beri mekanı arayarak kınadığı da biliyor.

"Rose Marine" açıklaması şu şekilde: