soL daha bu sabah işaret etmişti: 37 gayrimenkul, toplam 1 milyardan fazla bedel

soL yazarı Kadir Sev'in bugünkü yazısının üzerinden saatler geçmeden İller Bankası'nın 37 adet gayrimenkulünü satışa çıkardığı haberi geldi.

Haber Merkezi

soL yazarı Kadir Sev'in bugünkü haber yazısının üzerinden saatler geçmeden İller Bankası'nın 37 adet gayrimenkulünü satışa çıkardığı haberi geldi. Sev bugünkü yazısında AKP'nin, kamu yatırımlarıyla ilgili yasal düzenlemelerin hiçbirine uymadığını belirtirken, Kamu İktisadi Teşebbüslerinde de benzer bir durumun yaşandığının altını çizmişti. 

Özelleştirme İdaresi, Mili Emlak ve TOKİ'den sonra yerel yönetimleri de fonlayan İller Bankası büyük çoğunluğu İstanbul ve Ankara’da bulunan 37 adet gayrimenkulünü satışa çıkardı. Toplam muhammen bedeli 1 milyar lirayı aşan taşınmazlar için 1 Kasım’da ihale düzenlenecek. AKP yönetiminin kriz sürecinde nakit ihtiyacını kamunun elindeki malvarlıklarının özelleştirilmesiyle karşılayacağı soL'da sıkça vurgulanmıştı. İller Bankası'nın bu adımı da buna bir örnek oldu. 

İstanbul, Ankara, Trabzon, Gaziantep ve Elazığ'da bulunan toplam 37 arazisini vitrine koyan İller Bankası 1 Kasım 2018 tarihinde Ankara'da ihale düzenleyecek.

Satışa sunulan gayrimenkullerin en değerlisi 234 milyon lira bedelle Ankara Gölbaşı'ndaki 92 bin metrekarelik ticaret + konut alanı olurken, Çankaya'da 20 bin metrekarelik araziye 123 milyon lira, Yeni Mahalle'deki 46 bin metrekarelik araziye 167 milyon lira, yine aynı ilçedeki 41 bin metrekarelik araziye113 milyon lira değer biçildi.

İstanbul'da satışa çıkarılan en pahalı arazi ise 110 milyon lira ile Tuzla'daki 37 bin metrekarelik ticaret + konut alanı oldu.