SOCAR işçileri zehirledi: Şirketten 'fazla değil 346 işçi zehirlendi' savunması!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan SOCAR’ın Star Rafinerisi inşaatında çalışan yüzlerce işçi zehirlendi. İşçiler 1500 civarında kişinin zehirlendiğini söylerken, SOCAR yetkilileri, sayı abartılıyor diyerek skandal şekilde kendini savundu.

SOCAR’ın Star Rafinerisi inşaatında çalışan işçilerin, yemekhanede yedikleri yemek sonrasında zehirlendikleri ortaya çıktı.

Aliağa Ekspres'te yer alan habere göre, işçiler, önceki gün öğle yemeğinde çıkan et yemeğinin bozuk olduğunu rafineri inşaatının ana yüklenici firması TSGI ve yemekhane yönetimine bildirdi. Buna karşın herhangi bir şey yapılmadığını belirten işçiler “Gece boyunca ambulanslar çalıştı. Hala revirde yatan işçiler var. Yemekhanede yetkililerle konuştuğunuzda Gemond, Tekfen ve İlk İnşaat başta olmak üzere taşeron firmalarda çalışan 1500 civarında işçinin zehirlendiğini söylediler.” şeklinde konuştu.

SOCAR yetkilileri ise yemeklerden kaynaklı bir sorun yaşandığını doğrularken, rakamların abartılı olduğunu ifade etti. Ellerindeki son tabloya göre, Çayağzı İşçi Kampı’nda kalan 142 işçi ve sahada çalışan 204 kişinin tedavi gördüğünü belirten yetkililer, gün içerisinde yemek şirketi ile de toplantı yapılarak durumun değerlendirildiğini ifade ettiler.