Şişli Belediyesi’nde taşeron işçilerden işsizlik tehdidine kaşı eylem

Şişli Belediyesi'nde taşeron olarak çalıştırılan bin 171 işçi, belediyenin tehditlerine rağmen işsiz kalma tehlikesine karşı eylem yaptı.

Haber Merkezi

Şişli Belediyesi'nde Kent-Yol isimli şirket tarafından taşeron olarak çalıştırılan bin 171 işçi, belediyenin tehditlerine rağmen işsiz kalma tehlikesine karşı eylem yaptı.

2016 Aralık ayında işçilerin çalıştırıldığı Kent-Yol isimli şirket, belediye tarafından değiştirilmek istendi. Daha sonra işçilerin başlattıkları eylemlerle, belediye firmayı değiştirmekten vazgeçti ve geçici ihale yapıldı. İhalenin Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, işçilere işsiz kalmayacakları ve kazanılmış haklarının elinden alınmayacağına dair söz verdi.

Belediye başkanının verdiği sözden kısa süre sonra belediye, bin 171 kişilik işçi alımı ihalesini başka firmaya verdi. 

Belediyenin kararına tepki gösteren işçiler, dün öğlen belediye binasının önünde toplanarak yaşanan durumu protesto ettiler. "İş, ekmek yoksa, barış da yok" sloganının atıldığı eylemde basın açıklaması okundu. 

Eylemde DİSK Genel-İş İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Şenol Erdem tarafından basın açıklamasını okudu. 

Açıklamada, yeni gelecek firmanın işçileri çalıştırmama kararı alabileceğine dikkat çekilirken, sendikanın mücadeleyi sonuç alıncaya kadar sürdüreceği ifade edildi. 

Açıklama şu şekilde: