Silikozis yine öldürdü

Bingöl'de silikozis hastalığına yakalanan Halit Karabulak'ın ölmesiyle beraber Silikozis hastalığından hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi. Bölgede 300'e yakın silikozis hastasının olduğu öğrenildi.

Bingöl’ün Karlıova İlçesinde yakalandığı Silikozis hastalığından dolayı hastanede tedavi gören 30 yaşındaki Halit Karabulak hayatını kaybetti. Karlıova'da Halit Karabulak ile birlikte silikozis hastalığından yaşamını yitirenlerin sayısının 14'e yükseldi.

İstanbul Esenyurt’ta 2000 ile 2005 yılları arasında kot taşlama işinde çalışan Halit Karabulak, memleketi Bingöl’ün Karlıova ilçesine döndükten bir süre sonra solunum yetmezliği çekmeye başlamıştı. Yakınları tarafından 2005 yılı sonunda Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne götürülen Halit Karabulak’ın yapılan muayenede silikozis hastalığına yakalandığı tespit edildi.
 

2010 yılından beri evinde tedavi görmeye çalışan Halit Karabulak, 3 gün önce fenalaşınca Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Halit Karabulak bugün saat 11.00’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. Yakınları Halit Karabulak'ın cenazesini alarak Karlıova ilçesine getirdi, cenaze daha sonra ailesi tarafından defnedildi.

 

Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay, Toklular, Hasanova, Bahçe köyü ve merkez olmak üzere yaklaşık 300 Silikozis hastası olduğu öğrenilirken, öldüren işkolu olarak tanımlanan silikozis hastalığı meslek hastalığı statüsünde değil