Siemens'in gerici müdürüne Plaza Emekçileri'nden sert yanıt!

Siemens'in Bilgi Teknolojileri Birim Müdürü Reşit İlker Gökhan'ın "Kızlardan BT'ci olmaz, olanı nadide çiçektir" şeklindeki gerici konuşmasına Plaza Emekçileri #Direnişte grubu tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Kadını toplumdan dışlayan siz ve sizleri meydana getiren Diyanet İşleri'yle ve düzeninizle sorunumuz var. Plaza emekçileri olarak sizlerle mücadele…

Haber Merkezi

Alman teknoloji şirketi Siemens'in Bilgi Teknolojileri Birim Müdürü Reşit İlker Gökhan'ın, Akademik Bilişim Konferansı'ndaki sunumda "Kızlardan BT'ci olmaz, olanı nadide çiçektir" şeklindeki gerici ifadesine, Plaza Emekçileri #Direnişte grubundan sert tepki geldi. 

Plaza Emekçileri #Direnişte grubunun açıklamasına şu cümlelere yer verildi: 

"Siemens IT birim müdürü Reşit İlker Gökhan, 'Ne yalan söyleyeyim, kızlardan BT'ci olmaz' demiş. 

Biz de ne yalan söyleyelim ki siz kadın düşmanı bir yobazsınız. Kadınların düşünmesinden korkan, eve hapsolmasını isteyen bir gericisiniz. Kadından yazılımcı olmaz diyen bir zihniyet ile gece sokağa çıkan kadına tecavüzü meşru gören zihniyetin bribirinden farkı yoktur. Plaza emekçileri olarak size önereceğimiz kariyer planı ise Diyanet İşleri'nde fetva vermenizdir. 

Ve duyuruyoruz ki kadını toplumdan dışlayan, erkeği kadından üstün gören siz ve sizin gibileri meydana getiren Diyanet İşleri'yle ve düzeninizle sorunumuz var. Plaza emekçileri olarak sizlerle mücadele etmeye devam edeceğiz."