Sendikalar ve meslek örgütleri 2 gün greve çıkacak

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, Pazartesi ve Salı günü greve gideceklerini açıkladı. Ortak açıklamada katliamın sorumluluğunun ülkeyi kan gölüne çeviren AKP iktidarında olduğu belirtildi.

Bugün Ankara’daki katliamın ardından DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ortak bir açıklama yaparak, 3 günlük yas ilan ettiklerini ve 12-13 Ekim tarihlerinde greve gideceklerini açıkladı.

Yapılan ortak açıklamayı okuyan TTB Başkanı Bayazıt İlhan, katliamın sorumluluğun ülkeyi kan gölüne çeviren AKP iktidarında olduğunu söyledi. İlhan, "Kimse katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin" diye konuştu. Katliamın daha önce Adana ve Mersin’de patlayan bombalarla, 5 Haziran’da Diyarbakır’da, 20 Temmuz’da Suruç’ta yaşanan saldırılarla aynı türde olduğunu vurgulayan İlhan, “Katilleri biliyoruz. Katiller, diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller, 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller, yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katiller, aylardır akreplerle, TOMA'larla, tanklarla, toplarla ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir” dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko da, yaşananların kendilerine yabancı olmadığını belirterek 1 Mayıs 1977 katliamını anımsattı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ise katliamın ardından alana ambulanstan önce TOMA ve akreplerin geldiğinin altını çizdi. Abakay, Diyarbakır'da Suruç'ta bombaları kim patlattıysa burada da sorumluların onlar olduğunu söyledi.

TÜRK-İŞ YASLA YETİNDİ, HAK-İŞ ‘GEÇMİŞ OLSUN’DA KALDI

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da bugün bir açıklama yaparak, “Bu tür hain saldırılar ile ülkemizin ve milletimizimin birliği hedef alınmaktadır”  dedi. Atalay açıklamasını Türk-İş’e bağlı 500’ün üzerinde sendika şubelerimizde, bölge ve il temsilciliklerimizde ve işyerlerimizde üç gün boyunca yas ilan ediyoruz” diye sürdürdü.

Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ise katliamla ilgili açıklamasında “geçmiş olsun” dedi. Arslan yazılı açıklamasında saldırıyı kınadığını söyledi. Arslan’ın “Barış mitingi adı altında gerçekleştirilen miting” ifadelerini kullanması dikkat çekti.