Saya işçilerinin direnişi yayılıyor: Manisa'da da iş bıraktılar

Saya işçilerinin direnişi İstanbul dışındaki illere de yansıdı. Adana, İzmir, KOnya ve Antep'in ardından Manisa Ayakkabıcılar Sitesinde de sayacılar, parça başı ücretlerinin arttırılması talebiyle makineleri durdurdu.

Adana, Konya, İstanbul, İzmir ve Antep’in ardından Manisa Ayakkabıcılar Sitesinde de sayacılar, parça başı ücretlerinin arttırılması ve sosyal güvencelerinin sağlanması talepleri ile bir haftalık iş bırakma eylemi başlattı.

Evrensel'den Metehan Ud'un haberine göre sayacıların Adana'da başlattığı iş bırakma eylemleri yayılarak devam ediyor. Bir çok ilin ardından Manisa'nın Yunusemre ilçesinde kurulu bulunan Ayakkabıcılar Sitesi'nde sayacılar aynı taleplerle iş bıraktı. İş başı yapar gibi sabahın erken saatlerinde siteye gelen işçiler bu sefer makinelerini çalıştırmadı.

10 yıldır aynı ücrete iş yaptıklarını dile getiren işçiler, ayakkabı imalatçılarından çift başı yüzde 10 pay ve kayıt dışılığın son bulmasını talep etti. İş bırakma eylemine sitedeki sayacıların büyük bir kısmı katıldı. Bir hafta sürecek eylemin sonunda sonuç alınamazsa sayacılar iş bırakmayı sürdürecek. Manisa genelindeki yaklaşık 300 sayacının büyük bir kısmı iş bırakmaya katıldı.