Saya işçileri direniyor: Hatay'da iş bıraktılar, eylem yaptılar

Ayakkabı sektörünün bel kemiği olan saya işçileri, Türkiye genelinde direnişlerini sürdürüyor. Daha önce İstanbul, İzmir, Adana, Manisa, Konya ve Antep'te sokağa çıkan saya işçileri, bugünde Hatay'da iş bırakıp eylem yaptılar.

İHA

Türkiye'nin ayakkabı ihtiyacının yaklaşık yüzde 35'ini karşılayan Hatay'da, maaşlarına zam isteyen yaklaşık 200 işçi iş bırakıp eylem yaptı. 

Merkez Antakya ilçesi Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerindeki ayakkabı imalathanelerinde çalışan işçiler, maaşlarının az olduğunu belirterek iş yerlerine gitmedi. Mahallede bulunan parkta toplanan işçiler, maaşlarında iyileştirme yapılmasını istedi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı toplanma alanında işçiler yürüyerek eylem gerçekleştirdi.

Valilikten alınan iznin ardından kısa mesafe yürüyerek basın açıklaması gerçekleştiren ayakkabı imalatçıları adına konuşan Salih Güçlü, “Var olan hayatla mücadele şansımızın kalmadı, aldığımız fiyatlar çok düşük. Bu bizim kendi yanımızda çalışan elemanlarımıza da yansıyor. Biz yaptığımız işle idame ettiremiyoruz. Bunun için, geçinebilmek için toplanıp, beraberlikte olup kendi yaptığımız işe zam istiyoruz. Son on yıla bakarsak enflasyon şartları, hayat şartları yüzde 3, yüzde 4'e katlarken, bizim yüzde 10, yüzde 15'ler gibi bir zammımız var” dedi.

Ayakkabı işçileri bu hafta boyunca çalışmayacaklarını belirterek, maaşlarına istedikleri zam yapılana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.