Rolls-Royce, 4 bin 600 kişiyi işten çıkarıyor

İngiliz havacılık- savunma ve otomotiv şirketi Rolls-Royce, dünya genelinde 4 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Rolls-Royce İngiltere'deki yedi 'İleri İmalat Araştırmaları Merkezi' ile öne çıkıyor. İşten çıkarmalarda emekgücü sömürüsünü artırmaya yönelik teknolojik uygulamaların da etkili olduğu düşünülüyor.

Dış Haberler

İngiltere merkezli havacılık ve savunma şirketi olan Rolls-Royce, şirket CEO'su Warren East'in “işletmede sadeleşmeye gitme ve daha fazla nakit akışı sağlama” politikası belirlemesi nedeniyle 4 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Şirketin kârlı büyüme gerçekleştirmesi için işten çıkarmalara ihtiyaç duyduklarını belirten East, “Bu değişiklikler orta ve uzun vadede serbest para akışını 2020'deki 1 milyar poundluk hedefimizin oldukça ötesine taşıyacak” açıklamasını yaptı.

Rolls-Royce'un dünya genelinde 55 bin işçisi bulunurken, işçilerin 26 bini İngiltere'de çalışıyor. Bir önceki işten çıkarmalar yine "kâr endişesi" açıklamasıyla 2014'te 5 bin kişinin işten çıkarılmasıyla yaşanmıştı.

Şirket, işten çıkarmaların büyük bir bölümünün İngiltere'de gerçekleşeceğini açıkladı. 15 bin 700 kişinin şirketin Derby kentinde bulunan genel merkezinde çalıştığı biliniyor.

'İLERİ İMALAT ARAŞTIRMALARI MERKEZLERİ'

Rolls-Royce, İngiltere'de hem havacılık-savunma hem de otomotive yönelik olarak kullanılan "İleri İmalat Araştırmaları Merkezleri"ne sahip. Yedi merkez ileri malzeme, imalat teknolojileri, nükleer gibi başlıklara yoğunlaşmış durumda. İşten çıkarmalarda bu merkezlerdeki çalışmalar doğrultusunda emekgücü sömürüsünde sağlanan "ilerleme" ve verimlilik artışlarının da etkili olduğu düşünülüyor.