Posco Assan işçileri Güney Kore Başkonsolosluğu önünde eylem yapacak

Güney Koreli Posco grubu ile Kibar Holding ortaklığında Kocaeli'de faaliyet gösteren Posco Assan çelik fabrikası işçileri, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldılar. İşçi kıyımına karşı direnen işçiler 23 Kasım'da İstanbul'da Güney Kore Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması yapacak.

Haber Merkezi

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, işçi kıyımının sürdüğü Posco Assan çelik fabrikasında işçilerin direnişinin devam ettiği belirtildi.

İşçiler 23 Kasım Perşembe günü 11.00'de İstanbul'da Güney Kore Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaparak, şirketin Güney Koreli patronlarına seslerini duyurmaya çalışacak. 

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

"Güney Koreli Posco grubu ile yerli ortağı Kibar Holding, Posco Assan çelik fabrikasında sendikal hak ve örgütlenme özgürlüğünü hiçe sayıyor; uluslararası sözleşmeler, anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış haklarına sahip çıkan işçileri gruplar halinde işten çıkartıyor.

Posco Assan TST Çelik Sanayi AŞ'de üç kuruşa çalıştırılan, kendilerine verilen sözler tutulmayan, iş kazası riskiyle çalışan işçiler haklarını aramak için sendikalaştılar, Birleşik Metal-İş’e üye oldular.
Hemen ardından iş yerinde sendikasız ve kölelik koşullarında işçi çalıştırmaya alışan ve sendikal örgütlülüğe tahammül gösteremeyen işveren tarafından işçilere baskı uygulanmaya, göstermelik gerekçelerle işçi atılmaya başlandı. 80 işçinin iş akdi feshedildi. 

Posco Assan'da yaşananlar sendikal hak ve örgütlenme özgürlüğüne gösterilen tahammülsüzlüğün açık göstergesidir. Sendikalı olmak suç değil, sendikalı olduğu için, yani anayasal hakkını kullandığı için işçiyi işten atmak suçtur.

Bu yaşanan hukuksuzluğu protesto etmek, işten atılan işçilerin haklı taleplerini Koreli patronlara kendi konsoloslukları önünde bir kez daha anlatmak için, Güney Kore Başkonsolosluğu önünde yapacağımız basın açıklamasına davetlisiniz."