Patron partisi AKP patronlara 7 sektörde özel teşvik verecek

Başbakan Binali Yıldırım, “Katma değer katkısı yüksek olan sektörlerde yatırım önceliği desteklenecek. Bilişim, kimya, lojistik gibi 7 temel sektörde ayrıcalıklı özel teşvik uygulamaları da yürürlüğe girecek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen 9. Türkiye Yatırım Konseyi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, “Özellikle katma değer katkısı yüksek olan sektörlerde yatırım önceliği ekonomik politikalar kapsamında desteklenecek. Bunlar bilişim, kimya, lojistik gibi 7 temel sektörde ayrıcalıklı özel teşvik uygulamaları da yürürlüğe girecek. Bölgesel olarak öncelikli yerlerimiz var. Teşvikte, konfeksiyon usulünden ısmarlama usulüne geçiş yapıyoruz. Bunun için ekonomi yönetimimizin yaptığı çalışmaları yatırımcılarla paylaştık. Türkiye’yi artık gelecek yıllar için bir bölgesel yönetim merkezi olarak kabul ediyorlar. Sadece Türkiye’yi değil, Türkiye merkez olmak üzere Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Doğu Avrupa gibi bölgelerin de yönetimini Türkiye üzerinde yapma gibi beklentileri var. Bu beklentilerin bir kısmı halloldu. Bir kısmını da önümüzdeki süreçte tamamlamış olacağız” diye konuştu.